«Έγκλημα» Καφαντάρη κατά του δήμου Πύλου – Νέστορος

/

Εξαφανίστηκε, ως δια μαγείας, το 70% των δεματοποιημένων σκουπιδιών από την χωματερή του Αγίου Νικολάου, του δήμου Πύλου – Νέστορος. Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες Κανάκη. Προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Πύλου. Εκτεθειμένη και η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν πλήρως την αναφορά του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Πύλου – Νέστορος, Ηλία Κανάκη, και το προηγούμενο ρεπορτάζ του messiniapress, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελευθερία» και υπογράφει ο Γ. Σινάπης, υπάρχει έκθεση αυτοψίας του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβαλλοντικού Ελέγχου Μεσσηνίας (ΚΕΠΕ) σύμφωνα με την οποία το 70% των δεματοποιημένων σκουπιδιών που υπάρχουν στην χωματερή του Αγίου Νικολάου έχουν εξαφανιστεί! Παράλληλα από τον ίδιο έλεγχο προέκυψε ότι έχουν αυξηθεί οι ποσότητες απορριμμάτων στην συγκεκριμένη χωματερή ενώ προέκυψε ότι στον χώρο δεν εργάζεται κανείς για την, υποτιθέμενη, αποκατάσταση του. Αν όλα αυτά αληθεύουν τότε μιλάμε για «έγκλημα» σε βάρος της Πύλου, καθώς αντί να κάνουν αποκατάσταση της χωματερής επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το περιβάλλον της περιοχής.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Την ίδια στιγμή, πέρα από την έκθεση αυτοψίας του ΚΕΠΕ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας ανταποκρίθηκε στην σχετική αναφορά του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Πύλου – Νέστορος, Ηλία Κανάκη, και διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποία θα διενεργήσει το ΑΤ Πύλου. Μεταξύ άλλων στην αναφορά του προς τον εισαγγελέα σημείωνε ο κ. Κανάκης: “Το τελευταίο διήμερο εκτελούνται στον Χ.Α.Δ.Α. Αγίου Νικολάου από εργολάβο, που κατά πληροφορίες έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια, εργασίες αποκατάστασης του ως άνω Χ.Α.Δ.Α. Στο πλαίσιο των εργασιών αυτών ο εργολάβος με μηχανικά μέσα ανασύρει τα δεματοποιηθέντα σύμμεικτα απορρίμματα, της πάλαι ποτέ λειτουργούσας μονάδας του Δεματοποιητή και τα εναποθέτει στον Χ.Α.Δ.Α., τον οποίο υποτίθεται ότι αποκαθιστά στο πλαίσιο της από την 31.12.2008 υποχρεωτικής παύσης της λειτουργίας του.  Είναι πρόδηλο ότι η απόρριψη των δεματοποιηθέντων σύμμεικτων απορριμμάτων στον Χ.Α.Δ.Α. δεν είναι ενέργεια συμβατή με την έννοια της παύσεως της λειτουργίας του, ούτε άλλωστε αντιστοιχεί σε οποιαδήποτε ενέργεια αποκατάστασης, η οποία προϋποθέτει προγενεστέρως την παύση της λειτουργίας της. Τουτέστιν, οι εργασίες που ενεργούνται στον Χ.Α.Δ.Α. Αγ. Νικολάου είναι παράνομες και μη σχετιζόμενες με την αποκατάσταση του επίμαχου  παρανόμως λειτουργούντος Χ.Α.Δ.Α.».

Εκτεθειμένη η περιφέρεια Πελοποννήσου

Όπως είναι φυσικό οι εξελίξεις, πέρα από το δήμο Πύλου – Νέστορος, εκθέτουν και την περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία με δική της εργολαβία υποτίθεται ότι προχωρά στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ του Αγίου Νικολάου. Είναι άραγε ενήμερη η αναθέτουσα αρχή για το τί ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή; Είναι άραγε ενήμερη η πολιτική ηγεσία της περιφέρειας για την έκθεση του ΚΕΠΕ, αλλά και την παρέμβαση του Εισαγγελέα; Αν έχουν ενημερωθεί γι όλα αυτά ποια είναι, άραγε, τα μέτρα που έλαβαν σε σχέση με τα ευρήματα της έκθεσης;

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οιχαλία: Ελικόπτερο “είδε” 240 δέντρα κάνναβης (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά την “κωλοτούμπα” σειρά έχουν οι “τζάμπα μαγκιές” του Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ