Έως τον Οκτώβριο 584 εκατ. ευρώ για συντάξεις

Έως τον Οκτώβριο θα διατεθούν συνολικά 584 εκατ. ευρώ για συντάξεις, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι περισσότεροι από 90% των συνταξιούχων θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν την προσωρινή σύνταξη και με τις νέες διατάξεις.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι μέσα στον Ιούλιο θα καταβληθούν 1.500 εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, 1.200 από το ΤΑΥΤΕΚΩ και 250 από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από την πλευρά της η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι, περίπου 370.000 νέοι συνταξιούχοι περιμένουν να πάρουν σύνταξη, λόγω της μεγάλης καθυστέρηση που υπάρχει, ενώ έκανε λόγο για περικοπή 30% στις νέες συντάξεις, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Πετρόπουλο ότι «αυτό δεν προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου».

Όπως είπε ο υφυπουργός, 7,2% των συνταξιούχων λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη μικρότερη των 384 ευρώ, ενώ προσωρινή σύνταξη μεταξύ 384 ευρώ κι 768 ευρώ λαμβάνουν 83,6% των συνταξιούχων.

Επιπλέον, ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι η νομοθετική δέσμευση γι απόδοση προσωρινών συντάξεων μέσα σε δύο μήνες είναι συντριπτική, σε σχέση με την παλιότερη κατάσταση, όταν παρουσιαζόταν συνήθως εξάμηνη αναμονή και πρόσθεσε ότι με τις νέες διατάξεις θα υπάρχει και καλύτερη χρηματοδοτική ροή και ταχύτερη έκδοση της οριστικής σύνταξης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ολιγοήμερη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μ. Λ. Μπουχλέλ, δράστης της επίθεσης στη Νίκαια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA