Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος και τα σκουπίδια

/

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην Καλαμάτα, με αφορμή την παρουσία του υφυπουργού οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, στη Μεσσηνία.

Ο ίδιος ο κ. Χαρίτσης όσο και η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, καθώς και ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Μεσσηνίας, Σπύρος Μωρακέας, απάντησαν σε ερωτήματα που αφορούν ζητήματα που “καίνε” τη Μεσσηνία, ξεκαθαρίζοντας τη λογική των πολιτικών της κυβέρνησης. Πάντως η φράση που περικλείει το νόημα των όσων σημειώθηκαν την είπε ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος υπογράμμισε ότι “τα έργα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με πυροτεχνήματα και κορώνες. Αλλά με προσεκτικό σχεδιασμό”.

Διαχείριση απορριμμάτων

Σε σχέση με την διαχείριση των απορριμμάτων ο Αλέξης Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι τις τελικές της αποφάσεις η κυβέρνηση θα τις λάβει αφού πρώτα τοποθετηθούν οι δήμαρχοι της περιοχής μας. “Εφόσον κατατεθεί η απόφαση των δημάρχων η κυβέρνηση θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις” δήλωσε ο κ. Χαρίτσης τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε ενέργειες που αφορούν τόσο την τοπική διαχείριση όσο και την κεντρική διαχείριση, τη λύση δηλαδή του ιδιώτη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά την αναφορά του στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Χαρίτσης σημείωσε με νόημα ότι στη διυπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί με θέμα τη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα “ο μισός χρόνος της επιτροπής έχει αναλωθεί για την Πελοπόννησο”. Ουσιαστικά ο κ. Χαρίτσης με αυτό τον τρόπο “έδειξε” την κακή κατάσταση που επικρατεί στην Πελοπόννησο και την οποία παρέλαβε η κυβέρνηση.

Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Όσον αφορά στον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος ο υφυπουργός οικονομίας σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την εκπόνηση της μελέτης που σχετίζεται με την βελτίωση της υπάρχουσας χάραξης, προκειμένου να λάβει τις τελικές της αποφάσεις. “Εφόσον έχουμε τις μελέτες και όλα τα δεδομένα στα χέρια μας, θα αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη λύση” σημείωσε ο κ. Χαρίτσης. Ο υφυπουργός μάλιστα αναφέρθηκε και στο παρελθόν του έργου, τονίζοντας ότι είχε μεν ενταχθεί στο πρόγραμμα υποδομών του ΕΣΠΑ αλλά αυτό το πρόγραμμα προέβλεπε έργα 2,5 φορές μεγαλύτερα από την χρηματοδότηση που υπήρχε! “Ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία δέσμευση για το συγκεκριμένο έργο” σημείωσε ο κ. Χαρίτσης”.

Στον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος αναφέρθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, η οποία ήταν ακόμα πιο αποκαλυπτική. “Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Η νέα χάραξη του έργου δεν αφορά το σύνολό του, αλλά μόνο μερικά χιλιόμετρα, από την Καλαμάτα μέχρι τον Ριζόμυλο. Σε πολλά σημεία αυτή η χάραξη εγείρει, δε, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον ενώ σε άλλα αποκόπτει την χερσαία από την παραλιακή ζώνη, με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους δήμους που εκτείνεται το έργο” σημείωσε η κα Κοζομπόλη χαρακτηριστικά, για να καταλήξει: “Πρέπει να δούμε όλες τις παραμέτρους και μετά να λάβουμε τις αποφάσεις μας”. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Σπύρος Μωρακέας, αφήνοντας αιχμές για την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης. “Ο ΣΥΡΙΖΑ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωρακέας “έχει εκφράσει αναλυτικά τις θέσεις του για το συγκεκριμένο έργο. Το μόνο που θέλω να υπενθυμίσω είναι ότι το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, από την προηγούμενη κυβέρνηση, δύο μέρες πριν τις εκλογές”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτικό “μαγείρεμα” Νίκα – Τατούλη με “σεφ” την Κωνσταντίνα Νικολάκου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υποσχέσεις για βελτίωση προσβασιμότητας της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών: «Επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης σχολικής μονάδας για την στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμάτας»

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης,

Συναντήσεις Γερονικολού για τα αγροτικά ζητήματα της Τριφυλίας: «Οι καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ οδήγησαν σε στασιμότητα και αδιέξοδα», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Με αγρότες της Τριφυλίας, αλλά και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ), Αντώνη Παρασκευόπουλο, συναντήθηκε