Ολομέτωπη επίθεση Χαρίτση από τη Μεσσηνία σε Σαμαρά και Μητσοτάκη

16 Ιουλίου 2016

Ηχηρή απάντηση σε όσους το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκούν κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές σε σχέση με ζητήματα που αφορούν τόσο τη Μεσσήνια, αλλά και ζητήματα που αφορούν το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, έδωσε ο Μεσσήνιος υφυπουργός οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσήνη.  

Καυστικός, τόσο για ζητήματα που απασχολούν τη Μεσσηνία όσο και για θέματα που σχετίζονται με την κεντρική πολιτική σκηνή ήταν ο Μεσσήνιος υφυπουργός οικονομικών, Αλέξης Χαρίτσης, στις τοποθετήσεις του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσήνη. Οι αναφορές του κ. Χαρίτση στράφηκαν εναντίον των πεπραγμένων τόσο των κυβερνήσεων Σαμαρά όσο και των πεπραγμένων του νυν αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος  

“Αυτό που δεν πρόκειται να γίνει από εμάς σε καμία περίπτωση είναι σπέκουλα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης αναφερόμενος στο έργο του Καλαμάτα – Ριζόμυλος. “Από συγκεκριμένες πλευρές” υπογράμμισε συνεχίζοντας ο Μεσσήνιος πολιτικός “το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται σπέκουλα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε”. 

Ο υφυπουργός οικονομίας συνεχίζοντας την αναφορά του στο έργο του  άφησε σαφέστατες αιχμές για την κυβέρνηση Σαμαρά και την λογική με την οποία αντιμετώπισε το έργο. “Δεν μπορεί να προωθηθεί αυτό το έργο με τις λογικές του παρελθόντος, όταν και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ στις 23 Ιανουαρίου του 2015, δύο μόλις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Δεν θα ακολουθήσουμε λογικές ένταξης έργων χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις, όπως έκαναν στο παρελθόν” ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.  

Ολομέτωπη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία  

Εξίσου αιχμηρός ήταν ο κ. Χαρίτσης και σε ζητήματα που άπτονται γενικότερων πολιτικών ζητημάτων, καθώς η κριτική του έναντι της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σκληρή.  

Αναφερόμενος στην παραγωγική ανασυγκρότηση που σχεδιάζει η κυβέρνηση και την αναγκαιότητα αναβάθμισης, στο πλαίσιο αυτό, της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να υπηρετήσει αποτελεσματικά το νέο παραγωγικό μοντέλο της Χώρας, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε χαρακτηριστικά: “Στόχος του κ. Μητσοτάκη, και ως υπουργού αλλά και ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ήταν  και είναι η υποβάθμιση της δημόσιας διοίκησης. Δικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση της, ώστε να υπηρετήσει την ανασυγκρότηση του κράτους”.  

Αιχμές εναντίον της αντιπολίτευσης άφησε ο κ. Χαρίτσης και στο θέμα του “κόστους” της διαπραγμάτευσης που το τελευταίο χρονικό διάστημα βάζει με ένταση στον δημόσιο διάλογο η Νέα Δημοκρατία. “Επειδή η αντιπολίτευση πετά νούμερα στον αέρα χωρίς καμία εξήγηση θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους. Εμείς με τον σχεδιασμό μας εξοικονομήσαμε 15 δις για την Ελληνική οικονομία. Τόσα θα έπρεπε να επιστρέψει η Χώρας μας αν εμείς δεν εξυγιαίναμε τα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακούς Νόμους, υλοποίηση μεγάλων οδικών έργων).  Όταν, λοιπόν, αναφέρονται σε “κόστος” διαπραγμάτευσης θα πρέπει να μας εξηγήσουν από που προκύπτουν οι αριθμοί που παρουσιάζουν”.  

Τέλος ο κ. Χαρίτσης άφησε αιχμές και για την αποτελεσματικότητα των χρηματοδοτικών εργαλείων (πχ ΕΣΠΑ) κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης τις χώρας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. “Εμείς δεν θα διασπαθίσουμε τους οικονομικούς πόρους δεξιά και αριστερά, όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός οικονομικών.  

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Σαρώνει” στρατό και δικαιοσύνη ο Ερντογάν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μάνη “σπίτι” για προσωπικότητες της τέχνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Δείτε επίσης