Συνεργασία AEGEAN με ΤΕΜΕΣ για γήπεδα γκολφ στην Κρήτη

/

Στις επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών κατηγοριών αναφέρεται ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα”. Σύμφωνα με αυτό “στην Κρήτη, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η κυοφορούμενη εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών των Sbokos Hotels από τον όμιλο Βασιλάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων κατέχει την Autohellas-Hertz, το Γήπεδο Γκολφ Κρήτης (Crete Golf Club) και είναι κύριος μέτοχος της Aegean Airlines,

Ο όμιλος Βασιλάκη ενισχύει τη θέση του στο τουριστικό «μέτωπο», αποκτώντας συγκεκριμένα το 70% της εταιρείας που ελέγχει το πολυτελές Blue Palace στην Eλούντα, τα ξενοδοχεία Agapi Beach, Malia Park και Village Heights στο Ηράκλειο (το τελευταίο γειτνιάζει με το Γήπεδο Γκολφ), καθώς και το 50% του Sheraton Rhodes στη Ρόδο. Το υπόλοιπο 50% του Sheraton ανήκει στον όμιλο Λασκαρίδη. Αφετηρία της οικογένειας Βασιλάκη για την είσοδό της στον χώρο της φιλοξενίας αποτέλεσε το boutique ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της, που βρίσκεται εντός του Crete Golf Club.

Η οικογένεια Γιάννη Σμπώκου θα διατηρήσει το 30% των Sbokos Hotels και το μάνατζμεντ των προαναφερόμενων μονάδων.

Σύμφωνα με πηγές του ξενοδοχειακού κλάδου, η είσοδος Βασιλάκη στον χώρο της ξενοδοχίας αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές επενδυτικές αντιδράσεις, που θα αναβαθμίσουν το προϊόν της Κρήτης, επιμηκύνοντας σημαντικά τη σεζόν. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στα σκαριά βρίσκεται συνεργασία του ομίλου Βασιλάκη με την εταιρεία TΕΜΕΣ (Costa Navarino, Hilton), η οποία ανήκει στον όμιλο Κωνσταντακόπουλου και στο σαουδαραβικό γκρουπ Olayan. Στόχος της συνεργασίας αυτής θα είναι η υλοποίηση επιχειρηματικού πλάνου για τη δημιουργία δύο-τριών νέων γηπέδων γκολφ στην Κρήτη, ώστε μαζί με τη Μεσσηνία να αποτελέσουν έναν καινούργιο παγκόσμιο προορισμό γκολφ στη Μεσόγειο”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Φάρσα” η βόμβα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχής ενημέρωση Τσίπρα για τις εξελίξεις στην Τουρκία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ