Εγκαινιάστηκε το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Χώρας (φωτο)

/

Ένα έργο που στοίχησε περίπου 17.000.000 ευρώ εγκαινιάστηκε σήμερα. Ο λόγος για τον βιολογικό καθαρισμό Χώρας του δήμου Πύλου – Νέστορος, έργο το οποίο εγκαινιάστηκε από τον υφυπουργό οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση.  

Το έργο του οποίου ο σχεδιασμός ξεκίνησε το 2005 και μετά από μεγάλες περιπέτειες ολοκληρώθηκε το τέλος του 2015, μπορεί να εξυπηρετήσει 15.000 κατοίκους και αποτελείται από 4 τμήματα. Το εργοστάσιο επεξεργασίας, τα αντλιοστάσια, το δίκτυο Χώρας και Ρωμανού καθώς και τον υποθαλάσσιο αγωγό.  

Μόνο στο 45% οι συνδέσεις  

Ωστόσο προκειμένου το έργο να λειτουργήσει στην πλήρη του μορφή απομένουν να γίνουν ακόμα πολλά βήματα. Αυτό γιατί μέχρι τώρα έχει συνδεθεί μόνο το 45% των νοικοκυριών της Χώρας και δεν έχουν υλοποιηθεί τα έργα που αφορούν το δίκτυο του Κορυφασίου και του Αμπελόφυτου. Τα δύο τελευταία έργα βρίσκονται στο στάδιο των μελετών και σύμφωνα με τα λεγόμενα στελεχών του δήμου Πύλου – Νέστορο, γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι στην σημερινή εκδήλωση παρευρέθηκαν, πέραν του κ. Χαρίτση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής Νίκος Καραμπάτσος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ηλίας Κανάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Θέατρο του παραλόγου” με πρωταγωνιστές Τατούλη – Καφαντάρη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πολυτάραχη ζωή του μυστηριώδη Καλαματιανού τραγουδιστή Aris San (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ