Δεν πέρασε η προσπάθεια προπαγάνδας του δημάρχου Καλαμάτας

/

Επανήλθε, με δεύτερη ανακοίνωση σε μια μέρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας στο θέμα της νέας χάραξης του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Ουσιαστικά ο κ. Νίκας στη δεύτερη ανακοίνωση δεν ενημερώνει για κάτι καινούριο απλά διορθώνει την προπαγανδιστική πρώτη του ανακοίνωση, με την οποία ενέπλεκε σε δήθεν συζητήσεις για τη νέα χάραξη δύο υφυπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη νέα του ανακοίνωση ο κ. Νίκας θέτει το ζήτημα σε νέα βάση καθώς δεν λέει ότι συζήτησαν τη νέα χάραξη, αλλά ότι ο ίδιος έθεσε τις απόψεις του για το θέμα αυτό στα πολιτικά πρόσωπα με τα οποία συναντήθηκε.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ο δήμος Καλαμάτας αναφέρει: “Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, στις συναντήσεις του με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε και με στελέχη του Υπουργείου, καθώς και με τους Υφυπουργούς Οικονομίας Αλέξανδρο Χαρίτση και Εσωτερικών Ιωάννη Μπαλάφα, αλλά και σε τηλεφωνικές επαφές, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο οδικός άξονας Καλαμάτας – Ριζομύλου είναι δρόμος πρωτευόντως εθνικής σημασίας, κατόπιν νομαρχιακής και ακολούθως τοπικής και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί. Ο Δήμος Καλαμάτας δεν συζητεί καν οποιαδήποτε άλλη χάραξη εκτός της νέας παραλιακής χάραξης. Άλλωστε, υπάρχει και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προσδιορίζει τη θέση του Δήμου.

Η νέα παραλιακή χάραξη είναι ώριμη μελετητικά και ελαφρύνει την κυκλοφορία στην περιοχή του Ασπροχώματος. Επιπλέον, δίνει εξαιρετική προοπτική ανάπτυξης στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας μέχρι τον Πάμισο, μήκους 6,5 χιλιομέτρων περίπου.
Η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου μέσα από το Ασπρόχωμα, μεταξύ της σιδηροδρομικής γραμμής και του αεροδρομίου και με ευρεία παράκαμψη της Μεσσήνης δεν μπορεί να αποτελέσει θέμα συζήτησης για το Δήμο Καλαμάτας. Επίσης, απόψεις για τη μετατόπιση της σιδηροδρομικής γραμμής είναι ανεδαφικές.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει με την ίδια ένταση στην κατεύθυνση κατασκευής νέου δρόμου, με την νέα ολοκληρωμένη μελετητικά χάραξη”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Προαναγγέλλει” ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια η Ντίνα Νικολάκου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λύση στο θέμα των οδηγών ασθενοφόρων του ΚΥ Πύλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ