Αναγνωστάκης: Αναβάθμιση της αστυνόμευσης σε ολόκληρη τη Μεσσηνία

/

Απαντήσεις σε όσους το προηγούμενο χρονικό διάστημα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις αλλαγές που προωθούνται στη λειτουργία της αστυνομίας, έδωσε από την Καλαμάτα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης.  

Ο κ. Αναγνωστάκης μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, με την ευκαιρία της παρουσίασης της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας του Νομού, τόνισε ότι το σχέδιο αναδιοργάνωσης θα υλοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο και στόχος του είναι η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και όχι η ελάττωσή της. Παράλληλα ο κ. Αναγνωστάκης τόνισε ότι η αναδιοργάνωση που επιχείρησε η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε και δεν έδωσε τα αποτελέσματα που αναμένονταν.  

“Έχει ολοκληρωθεί και έχει υποβληθεί” σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης “στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχετικό με την αναδιοργάνωση Προεδρικό Διάταγμα. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλους του τρέχοντος μηνός θα έχουμε την επιστροφή του, με τις όποιες παρατηρήσεις, προκειμένου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να αρχίσει η εφαρμογή του νέου μοντέλου. Είναι αλήθεια ότι συγχωνεύονται και ενοποιούνται κάποια αστυνομικά τμήματα και κάποιοι αστυνομικοί σταθμοί. Αυτό γίνεται για να εξοικονομήσουμε ανθρώπινους πόρους για να βγουν στο “πεζοδρόμιο”. Να φύγουν, δηλαδή, από τις διοικητικές δομές που υπήρχαν σε κάθε αστυνομικό τμήμα και σε κάθε αστυνομικό σταθμό και να βγουν έξω. Σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε υποχώρηση της αστυνόμευσης, αντιθέτως θα έχουμε εντατικοποίηση της εμφανούς αστυνόμευσης”.  

Δεν κλείνει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  

Ο κ. Αναγνωστάκης παράλληλα αποσαφήνισε ότι ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα παύσης της λειτουργίας των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών και ότι εκείνο που αλλάζει είναι απλά η διοικητική του δομή.  

“Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καταργηθούν τα τμήματα δίωξης ναρκωτικών. Αυτό που αλλάζει είναι η διοικητική τους υπαγωγή. Αυτό σημαίνει ότι στο οργανόγραμμα της διοίκησης δεν θα έχουν τη δομή που έχουν σήμερα. Οι άνθρωποι που ασχολούνται σήμερα με το συγκεκριμένο αντικείμενο θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, που είναι η δίωξη των ναρκωτικών. Οι μονάδες παραμένουν όπως είναι, επιχειρησιακά δεν μεταβάλλεται τίποτα” σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.  

“Βολές” από τον Π. Κωνσταντινέα  

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα. Ο βουλευτής σημείωσε ότι επι υπουργίας Δένδια μειώθηκαν οι οργανικές θέσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας από 336 σε 272. Παράλληλα προσέθεσε ότι “οι αστυνομικοί δεν πρέπει να φυλάνε τα ντουβάρια. Δεν πρέπει να έχουμε τα φαινόμενα που είχαμε στο παρελθόν”. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κωνσταντινέας άφησε αιχμές και σε τοπικούς πολιτικούς παράγοντες που το προηγούμενο χρονικό διάστημα του επιτέθηκαν με αφορμή τις δηλώσεις του για την αναδιοργάνωση που επιχειρεί η αστυνομία. “Ορισμένοι δεν μπορούν να αντιληφθούν πως έχουν τα πράγματα” ανέφερε ο κ. Κωνσταντινέας, ο οποίος καταλήγοντας υπογράμμισε ότι χρειάζεται ενότητα, προκειμένου να λύνονται τα προβλήματα.  

Γ. Κοζομπόλη: Αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις της αστυνομίας  

Η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, και αυτή από την πλευρά της, υπεραμύνθηκε των θέσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την αναδιοργάνωση. “Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα βοηθήσει και στην πορεία θα επεκταθεί. Στόχος μας είναι να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας παντού στη Μεσσηνία. Η κινητή μονάδα είναι ένα μέρος αυτού του σχεδίου. Αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου ο πολίτης να νιώθει πιο ασφαλής” τόνισε η κα Κοζομπόλη.  

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε λειτουργία η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Εκδήλωση τιμής και μνήμης των κομμουνιστών – αγωνιστών της Σαϊδώνας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της επίθεσης στην Ανάληψη – Tι είπε στην ομολογία του ο 50χρονος κατηγορούμενος για την 49χρονη πρώην σύζυγό του – Βαριές οι κατηγορίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με την επίθεση που δέχθηκε μια 49χρονη γυναίκα, νωρίς το

Σύλληψη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε 49χρονη στην Ανάληψη: Στα χέρια της αστυνομίας o 50χρονος πρώην σύζυγος του θύματος – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 50χρονος ημεδαπός για τον τραυματισμό