Διάψευση για περί τουρκικής διείσδυσης στον ελληνικό εναέριο χώρο

20 Ιουλίου 2016

Δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο, τονίζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαψεύδοντας δημοσίευμα στον ιστότοπο της Χουριέτ, στο οποίο η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHΑ, κάνει λόγο για επιχειρήσεις τουρκικών μαχητικών εναντίον δύο σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.

Το τουρκικό ΥΠΕΣ διαψεύδει τα περί καταδίωξης σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πληροφορία περί καταδίωξης σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ότι «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα πληροφορίες του πρακτορείου Reuters και του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA, είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι τουρκικά μαχητικά καταδιώκουν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι στην Τουρκία η ακτοφυλακή υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η εφημερίδα «Χουριέτ» πάντως, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ενημερώθηκε σχετικά με δύο ύποπτα σκάφη στα ανοιχτά της Σύμης και ότι στη συνέχεια τουρκικά μαχητικά έκαναν αναγνωριστική πτήση στην περιοχή από όπου και αποχώρησαν.

 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Η τρέχουσα αναταραχή στην Τουρκία κάνει πιο σημαντική την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκληρή κριτική του Στ. Θεοδωράκη για τον εκλογικό νόμο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, νησιά Βορείου Αιγαίου για ισχυρές καταιγίδες

Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη σε κατοίκους της Θεσσαλίας, περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, νησιά Βορείου Αιγαίου προειδοποιώντας τους για ισχυρές

Δείτε επίσης