ΚΚΕ Μεσσηνίας: Εκδήλωση τιμής και μνήμης των κομμουνιστών – αγωνιστών της Σαϊδώνας

/

Με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού στρατού Ελλάδας, η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση για να τιμήσει την προσφορά των Σαϊδωνιτών σ’ αυτή τη μεγάλη ταξική αναμέτρηση, αλλά και την προσφορά τους σε όλη τη δεκαετία του 40.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 24 Ιούλη στις 11:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της  Σαϊδώνας. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου, προς τιμή των κομμουνιστών της Σαϊδώνας, με ανάγλυφη παράσταση του Κώστα Ξυδέα, αξιωματικού της λαϊκής πολιτοφυλακής το 1944 και στη συνέχεια διοικητή του αρχηγείου Ταϋγέτου και ταγματάρχη του ΔΣΕ. Λεωφορεία από την Καλαμάτα θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί από την πλατεία της υπαπαντής.

“Τιμάμε, στο πρόσωπο των πρωτοκαπετάνιων και πρωτοπόρων αγωνιστών – κομμουνιστών Ηλία Νοέα και Κώστα Ξυδέα, όλους τους Σαϊδωνίτες  αγωνιστές που κράτησαν αλύγιστη στάση, έδειξαν ηρωισμό και ανιδιοτέλεια όλη την περίοδο 1940 – 1949. Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του, στηρίχτηκε στην οργανωτική – πολεμική πείρα του ΕΛΑΣ-ίτικου αγώνα στην κατοχή, και το Δεκέμβρη του 1944.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα προς τη νεολαία και τους εργαζόμενους της Μεσσηνίας, να έρθουν στην εκδήλωση, ώστε να γνωρίσουν την ιστορία και να αξιοποιήσουν τα συμπεράσματα εκείνης της περιόδου, στη σημερινή πάλη για την κατάργηση της φτώχιας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης” αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο Βασίλης Μπίζας, μέλος της ΤΕ ΚΚΕ.

Επίσης με σχετική του δήλωση αναφέρθηκε στην εκδήλωση και ο Π. Ταβουλαρέας, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σαιδώνας: “Για το χωριό μας τη Σαϊδώνα, είναι ιδιαίτερη τιμή η εκδήλωση που διοργανώνεται από το ΚΚΕ. Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε σε όλα τα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης, τις εκατοντάδες Μανιάτικες οικογένειες, που έχουν εκατόμβες σκοτωμένων στο βωμό του λαϊκού αγώνα και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.Τους καλούμε να παραβρεθούν στην εκδήλωση που γίνεται στο χωριό μας, να κάνουν δική τους υπόθεση τη διάδοση της ένδοξης ιστορίας του τόπου μας”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναγνωστάκης: Αναβάθμιση της αστυνόμευσης σε ολόκληρη τη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκος Πατσαρίνος: “Μικρόψυχες εμμονές ο Τατούλης”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ