Σε αναβάθμιση του WI-FI προχωρά ο δήμος Καλαμάτας

20 Ιουλίου 2016

Αναβαθμίζει το δίκτυο WI-FI, σύμφωνα με σχετική του ανακοίνωση ο δήμος Καλαμάτας. Ο Δήμος διαθέτει 55 κόμβους παροχής ασυρμάτου internet, εκ των οποίων 32 βρίσκονται στην πόλη και οι υπόλοιποι σε Τοπικές Κοινότητες. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, σε κοινόχρηστους χώρους. Αυτήν την περίοδο πραγματοποιείται αναβάθμιση του δικτύου, μέσω της εγκατάστασης νέων κόμβων, ενώ θα υπάρξει και επαναχωροθέτηση ορισμένων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών. Οι ενέργειες αυτές είναι αναγκαίες, διότι το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Καλαμάτας έχει υψηλή ζήτηση, η οποία συναρτάται αυτήν την περίοδο και με την παρουσία πολλών επισκεπτών στην Καλαμάτα και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις και τη βελτίωση των δυνατοτήτων του, αυξήθηκε η χρήση του ασυρμάτου δικτύου, με αποτέλεσμα χθες Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 να ξεπεράσουν τους 7.000 οι διαφορετικοί χρήστες, οι οποίοι συνδέθηκαν με το δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (η αύξηση ανέρχεται σε περίπου 60% σε σχέση με το χειμώνα). Όπως γίνεται αντιληπτό, η ταυτόχρονη χρήση του ασυρμάτου δικτύου από πληθώρα χρηστών μειώνει την ταχύτητα μεταγωγής των δεδομένων.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκουπίδια: “Πανηγυρίζει” ο Τατούλης για την απόφαση των δημάρχων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Όχι” του δήμου Πύλου – Νέστορος σε επέκταση των περιοχών Natura

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης