144 δέντρα και 2.8 κιλά κάνναβης στο χωριό Βλαχόπουλο

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δασική περιοχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας, κοντά στο χωριό Βλαχόπουλο, φυτεία αποτελούμενη συνολικά από 144 φυτά κάνναβης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας.

Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, που αποτελούνταν από 144 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 3,5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 2.860 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκε και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Διαστημικός» Παναθηναϊκός για 45 λεπτά με την Τσβόλε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιστοσελίδα – συνεργάτης του δήμου “χτυπά” τον τουρισμό της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ