Απίστευτη σπατάλη χρημάτων για την πολιτιστική πρωτεύουσα

/

Προκλητικούς μισθούς μοιράζει το γραφείο υποψηφιότητας “Καλαμάτα 21” σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει τσακίσει τον Έλληνα πολίτη. Δίνουν 20.000 ευρώ για 5 μήνες για βοηθούς του καλλιτεχνικού διευθυντή και 5.500 ευρώ για αρθρογράφο με τρίμηνη απασχόληση. Επίσης ο οργανισμός θα πληρώσει και 1.500 ευρώ, για ενάμιση μήνα, για φωτογράφο! Ερωτήματα για τον τρόπο που γίνονται οι προσλήψεις.  

Τουλάχιστον πρόκληση, για του δημότες της Καλαμάτας, συνιστούν οι προσλήψεις που κάνει ο οργανισμός “Καλαμάτα 21”, ο οποίος λειτουργεί υπό τη σκέπη του δήμου Καλαμάτας και διαχειρίζεται τα της υποψηφιότητας της πόλης στον θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού αναζητούνται δύο συνεργάτες (βοηθοί του καλλιτεχνικού διευθυντή) για εργασία 5 μηνών (από 1η Αυγούστου έως 31η Δεκεμβρίου). Οι βοηθοί του καλλιτεχνικού διευθυντή θα στοιχήσουν στον Οργανισμό 20.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ). Κάθε βοηθός θα λάβει, δηλαδή, πάνω από 1.500 ευρώ για κάθε μήνα απασχόλησής του.  Παράλληλα θα προσληφθεί και ο αρθρογράφος που θα στοιχήσει 5.500 (μαζί με το ΦΠΑ) και θα απασχοληθεί για διάστημα 4 μηνών. Ο δημοσιογράφος που θα καλύψει τη θέση θα λάβει περισσότερα από 1.000 ευρώ κάθε μήνα.  Παράλληλα ο Οργανισμός προχωρά σε μια ακόμα πρόσληψη, για την ειδικότητα του φωτογράφου, με χρονική διάρκεια ενάμιση μήνα και κόστος 1500 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ). Αυτό σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός του Οργανισμού θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 27.000 ευρώ για 4 προσλήψεις διάρκειας από 1,5 έως 5 μήνες.

Ερωτήματα  

Πέρα από το προκλητικό του πράγματος ανακύπτουν σημαντικά ερωτήματα σε σχέση με το ποιος αποφασίζει για τις προσλήψεις που κάνει ο Οργανισμός. Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που έχουν ακουστεί φωνές σε σχέση με τον τρόπο που λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις. Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι, πέραν από τους προκλητικούς μισθούς που δίνονται, οι προσλήψεις γίνονται με τρόπο που δεν διασφαλίζεται η αξιοκρατία. Παράλληλα ερωτήματα γεννιούνται και από τις “ανάγκες” σε προσωπικό και πως αυτές προσδιορίζονται κάθε φορά. Για παράδειγμα πολλούς ξενίζει το γεγονός ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής χρειάζεται δύο βοηθούς.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έχουν μετατρέψει σε “καφενείο” το δήμο Πύλου – Νέστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Σε λειτουργία το πάρκινγκ του Λιμανιού από τις 24 Ιουλίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ