Η δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος “χρέωσε” το δήμο με 148.000 ευρώ

/

Ο δήμος Πύλου – Νέστορος θα κληθεί να πληρώσει αποζημίωση 148.000 ευρώ σε εργολάβο, ο οποίος έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου “Ολοκλήρωση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Οικισμού Μεθώνης”. Σύμφωνα με έγγραφο το υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2016, τα συγκεκριμένα χρήματα θα πρέπει να αποδοθούν στον εργολάβο από “ιδίους πόρους” του δήμου.  

148.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει ο δήμος Πύλου – Νέστορος ως αποζημίωση σε εργολάβο που εκτελεί το έργο της αποχέτευσης Μεθώνης. Η αποζημίωση θα δοθεί από πόρους του δήμου και όχι από τον προϋπολογισμό του έργου, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κάτι που σημαίνει ότι η αποζημίωση θα αποδοθεί από το ταμείο του Δήμου και κατ΄επέκταση από τους ίδιους τους δημότες. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο είχε σταματήσει επι πολλούς μήνες καθώς δεν είχε αποδοθεί στον εργολάβο ο προβλεπόμενος ΦΠΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ανάδοχος του έργου να ζητήσει αποζημίωση, καθώς η διακοπή του έργου έγινε χωρίς την δική του υπαιτιότητα. Τελικά, κατόπιν διαπραγμάτευσης δήμου και εργολάβου, το ποσό της αποζημίωσης καθορίστηκε στα 148.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να αποδώσει ο δήμος, από πόρους του ταμείο του.  

Και καθυστέρησαν το έργο και πληρώνουν την καθυστέρηση!  

Το αλαλούμ με το συγκεκριμένο έργο είχε φέρει το προηγούμενο διάστημα στην επιφάνεια το messiniapress, αποκαλύπτοντας την τραγική ολιγωρία της δημοτικής αρχής, ολιγωρία που τελικά οδήγησε σε μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου (έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 24/03/2015). Πέραν αυτού όμως, η ανικανότητα της δημοτικής αρχής Πύλου – Νέστορος, να διασφαλίσει τους όρους εκτέλεσης του έργου, έχει ως αποτέλεσμα να “χρεωθεί” ο δήμος με δεκάδες χιλιάδες ευρώ που πρέπει να δοθούν στον εργολάβο. Ουσιαστικά, δηλαδή, η δημοτική αρχή κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, και το έργο να καθυστερήσει σημαντικά, αλλά και να πληρώσει ο ίδιος αυτή την καθυστέρηση! 

 

Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι την αποζημίωση στον εργολάβο θα πρέπει να την πληρώσει ο δήμος Πύλου – Νέστορος:

Apozimiosimethonis

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Αμφισβητεί” την απόφαση των δημάρχων για τα σκουπίδια ο Π. Νίκας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κωνσταντινέας: “Οι μανατζαραίοι της χρεοκοπίας πάνε σπίτια τους”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ολομέτωπη επίθεση της Παναγιωτοπούλου στον Λεβεντάκη : «Η Τριφυλία έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στην ανάπτυξη και στο μέλλον»

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, ασκεί η επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», Χαίδω Παναγιωτόπουλου,