Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά προσφύγων στη Μεσσήνη

/

Επιστολή προς το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Τσώνη απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Με την επιστολή αυτή ο κ. Βίτσας ανακοινώνει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σε σχέση με τη μεταφορά προσφύγων στο δήμο Μεσσήνης, στην περιοχή “Μακαρία”.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει ο κ. Βίτσας:  «Κύριε Δήμαρχε, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τις προτάσεις σου για την επιλογή χώρων δημιουργίας Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας.  Με την επιστολή μου αυτή θέλω να ζητήσω τη συνεργασία σου, καθώς προτιθέμεθα να χρησιμοποιήσουμε ως προσωρινό χώρο φιλοξενίας προσφύγων, το αγροτεμάχιο των 12,6 στρεμμάτων, που ανήκει στο Δήμο σου και βρίσκεται στη θέση «Μακαρία».
Έχει πραγματοποιηθεί αναγνώριση από Αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων και το ακίνητο κρίθηκε κατάλληλο για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων. Μέρος των εργασιών θα πραγματοποιηθούν από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι υπόλοιπες σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο ή με ιδιωτικές εταιρείες.
Θα ήθελα επίσης να σε διαβεβαιώσω ότι, όπως και στα υπόλοιπα λειτουργούντα κέντρα φιλοξενίας, θα πληρούνται οι κανόνες υγιεινής, τα προϊόντα σίτισης θα αγοράζονται από την τοπική κοινωνία, την εσωτερική καθαριότητα θα αναλάβουν σε πρώτο στάδιο οι Ένοπλες Δυνάμεις (οι ίδιες ή με εταιρία καθαρισμού), εκτός εάν υπάρχει συμφωνία με τον οικείο Δήμο με αντίστοιχη επιχορήγησή του. Το κέντρο θα φυλάσσεται εξωτερικώς με ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Είμαι σίγουρος πως η τοπική κοινωνία θα είναι υπερήφανη για την προσφορά της και οι προσφυγικές οικογένειες θα είναι ευγνώμονες για τη φιλοξενία σας σε όλη τους τη ζωή. Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, που ελπίζουμε ότι θα τα ξαναδούμε μετά από χρόνια ως επισκέπτες και προσκυνητές στο χώρο και τους ανθρώπους που τους επέτρεψαν να έχουν μέλλον».

 

Ανατολικά της Μεσσήνης και νότια του αεροδρομίου της Καλαμάτας και της “120 ΠΕΑ” βρίσκεται ο χώρος (με κόκκινο χρώμα) που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες:

hotspotmessini

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λιμάνι Καλαμάτας: “πάρκινγκ” για τα κότερα των κροίσων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ναι” του δήμου στο αίτημα για τουριστικό “τρένο” στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ