Διάσωση 28 προσφύγων στην Κορώνη – Σύλληψη δυο διακινητών

/
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 28 προσφύγων και τη σύλληψη των δύο 2 αλλοδαπών διακινητών τους, προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση “ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κορώνης, πρωινές ώρες, για την ύπαρξη προσφύγων στο νησί «Βενέτικο» Μεσσηνίας. Άμεσα περιπολικό σκάφος μετέβη στην περιοχή, όπου το πλήρωμα του εντόπισε τους πρόσφυγες. Με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών τους μετέφεραν στο λιμάνι της Κορώνης. Από τον περαιτέρω έλεγχο της περιοχής, εντοπίστηκε κοντά στην «Σχίζα», μηχανοκίνητη λέμβος με 2 αλλοδαπούς επιβαίνοντες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κορώνης και παραδόθηκαν σε στελέχη της εκεί Λιμενικής Αρχής.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί,  μετέφεραν τους πρόσφυγες με το σκάφος “PLAN B” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα εντοπίστηκε αγκυροβολημένο στο ακρωτήρι «Ακρίτας» το ανωτέρω ιστιοφόρο και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κορώνης όπου και κατασχέθηκε. Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κορώνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας”.
ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ορφανή” φυτεία με 141 δέντρα κάνναβης σε περιοχή της Οιχαλίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκινεί η μικρή πρόσφυγας που εντοπίστηκε ανοιχτά της Κορώνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ