Ο Ερντογάν καταγγέλλει τις «προκαταλήψεις» της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στις επικρίσεις των Ευρωπαίων για την καταστολή που εφαρμόζει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, κατηγορώντας τους ότι συντηρούν “προκαταλήψεις” έναντι της χώρας του, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

“Όσον αφορά την Τουρκία, έχουν προκαταλήψεις και θα συνεχίσουν να ενεργούν με τις προκαταλήψεις αυτές”, δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους. “Είναι 53 χρόνια που η Ευρώπη μας κάνει να περιμένουμε στην πόρτα”, πρόσθεσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταφράστηκαν στα γαλλικά από το France 24.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής, για την οποία έκανε λόγο η Άγκυρα αμέσως μετά το πραξικόπημα, θέτει τέρμα στις ελπίδες της για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

“Αν ο λαός μου, η χώρα μου, ζητεί συνεχώς τη θανατική ποινή, εάν οι εκπρόσωποι του λαού μου στο κοινοβούλιο λένε ναι, λυπάμαι, πρέπει να σεβαστώ αυτό το αίτημα”, απάντησε ο Ερντογάν. “Στις δημοκρατίες, η κυριαρχία ανήκει στο λαό”.

“Καμία άλλη χώρα δεν έχει τόσο πολύ υποφέρει κατά τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και όσον αφορά την κατάργηση της θεώρησης των διαβατηρίων” για τους τούρκους πολίτες, τόνισε ο Ερντογάν εκτιμώντας ότι η χώρα του είναι σε “καλύτερη θέση” από ό,τι οι περισσότερες άλλες που εντάχθηκαν στην Ένωση.

Στη μεταναστευτική κρίση “ενεργήσαμε ως ασπίδες στην Ευρώπη”, “αυτοί έδωσαν υποσχέσεις και δεν τις τήρησαν”, δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θαυμαστής του μακελάρη του Βινεντέν ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Εφικτό, το καλοκαίρι του 2017 να βγούμε στις αγορές», υποστηρίζει ο Ευκ. Τσακαλώτος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ