Στην Πύλο με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του Ελβετός μεγιστάνας

Άφωνοι έμειναν, στην κυριολεξία, όσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στις παραλίες της Πύλου! Ο λόγος; Η υπερπολυτελής θαλαμηγός VAVA II που έπλεε ανοιχτά της Πύλου και έγινε αντιληπτή, εξαιτίας του μεγέθους της, από όλους τους λουόμενους.  

Η συγκεκριμένη θαλαμηγός είναι αξίας 150.000.000 δολαρίων Αμερικής και θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες στον κόσμο. Είναι ή μεγαλύτερη θαλαμηγός, δε, που έχει ναυπηγηθεί στη Βρετανία καθώς το μήκος της φτάνει τα 96 μέτρα. Στο εσωτερικό του μπορούν να φιλοξενηθούν 22 άτομα ως φιλοξενούμενοι και 34 άτομα ως προσωπικό.  

Ιδιοκτήτης της θαλαμηγού είναι ο Ernesto Bertarelli Ελβετός επιχειρηματίας με Ιταλικές ρίζες. Ο Bertarelli γεννήθηκε το 1965 στη Ρώμη . Ιταλός στην καταγωγή αλλά με Ελβετική ιθαγένεια.  Ο παπούς του  ήταν ο ιδρυτής της ιταλικής φαρμακευτικής εταιρίας SERONO  η οποία μεταφέρθηκε στην Ελβετία. Απόφοιτος του Harvard ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση το 1996 μαζί με την αδελφή του Donna. O  Ernesto έκανε τη μεγάλη στροφή στην εταιρία και κέρδισε το στοίχημα επενδύοντας στην έρευνα.  Ετσι η κλασσική φαρμακευτική εταιρία μετατράπηκε σε χρόνο ρεκορ σε βιοτεχνολογία απογειώνοντας τα κέρδη της εταιρίας .  Για να μη πολυλογούμε, σήμερα ο Ernesto και η αδελφή του Donna είναι στη λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη με 9 δισεκατομμύρια δολάρια .   

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γήπεδο Κορώνης: Ακόμα ένα “σπουδαίο” έργο του δήμου Πύλου – Νέστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλαλούμ με τη μεταφορά των προσφύγων που βρέθηκαν στην Κορώνη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ