Μπεχράκης: Άμεση σύγκλιση των θεσμικών οργάνων για τα σκουπίδια

/

Την άμεση σύγκλιση του διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακης ‘Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ζητά με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της “Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας”, Σταμάτης Μπεχράκης, μετά την επιστολή του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φραμπουράρη, σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων. Σημειώνει στην σχετική του ανακοίνωση ο κ. Μπεχράκης: “Θετική,  αναμενόμενη, αλλά και σύμφωνη  με το πνεύμα και τις προτάσεις της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης Πελοποννήσου, είναι η επιστολή που δόθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου. Θέμα της επιστολής είναι η ρητή επιβεβαίωση από την  Διυπουργική για την αποδοχή της ομόφωνης πρότασης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, που ψηφίστηκε  κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ  .
Η Διυπουργική με την εν λόγω επιστολή της, αποδέχεται την πρόταση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για ανάπτυξη τοπικών μονάδων διαχείρισης αποβλήτων, ως μεταβατικές και εν δυνάμει οριστικές. Η πρόταση αυτή εκφράζει τις προτάσεις των δήμων που επιδιώκουν τοπική διαχείριση, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως  το τέλος των προβλημάτων. Η αρχή τουλάχιστον έγινε με αξιοπρεπή την στάση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και είναι σημαντική απόφαση για να προχωρήσουν τα πράγματα με την κατάλληλη ταχύτητα.
Στη συνέχεια στην επιστολή ζητείται  να προσδιοριστεί, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, το ποιοι Δήμοι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της παραπάνω λύσης και να προσδιοριστούν  ταυτόχρονα οι ποσότητες απορριμμάτων που θα διοχετευτούν σε αυτή τη λύση λύση. Για τους δήμους που θέλουν κεντρική διαχείριση και οι οποίοι θα έχουν να απολογηθούν φυσικά στους δημότες τους και την τοπική κοινωνία, η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, μετά από διαπραγμάτευση κατάφερε να γίνουν αποδεκτά από τον προσωρινό ανάδοχο του ΣΔΙΤ ορισμένες βελτιώσεις .
Η Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου ζητά την άμεση σύγκλιση του ΔΣ ΠΕΔ και στη συνέχεια του ΦΟΔΣΑ με στόχο την επιτάχυνση των ενεργειών με συγκεκριμενοποίηση των παραπέρα βημάτων”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκίνηση στην εκδήλωση του ΚΚΕ Μεσσηνίας στη Σαϊδώνα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προς Δήμο Καλαμάτας: Φταίει η βλακεία, οχι τα capital controls

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Αντιδράσεις για τη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Μεσσηνία: Στους δρόμους οι κάτοικοι της Καλλιρρόης – Παρέμβαση του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΚΚΕ

Τη διαμαρτυρία τους για τη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, η οποία λειτουργεί στην περιοχή της