Προς Δήμο Καλαμάτας: Φταίει η βλακεία, οχι τα capital controls

/

Ανέκδοτο έγινε ο δήμος Καλαμάτας στους τραπεζικούς κύκλους της Καλαμάτας εξαιτίας του γεγονότος ότι αγνοεί βασικούς κανόνες που ισχύουν για τις τραπεζικές συναλλαγές.  

Συγκεκριμένα, ο δήμος δεν κατάφερε να αποδώσει χρήματα σε Γερμανική εταιρία, με την οποία συνεργάζεται για την διόρθωση των αστοχιών στην λειτουργία του συστήματος αυτόματου ελέγχου της κεντρικής σκηνής του Μεγάρου Χορού καθώς η υπάλληλός του έπεσε θύμα των περιορισμών κινήσεως κεφαλαίων (capital controls) και της βλακείας των ιθυνόντων του δήμου. .   

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο δήμος εξέδωσε χρηματικό ένταλμα για την προπληρωμή ποσού 6.640 ευρώ, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από την τράπεζα, στην οποία κατατέθηκε, καθώς το πιστωτικό ίδρυμα δεν αναγνώρισε την υπάλληλο που κατέθεσε τα χρήματα ως εκπρόσωπο του δήμου. Μάλιστα, η τράπεζα σε σχετική της επιστολή προς την υπάλληλο του Δήμου αναφέρει ότι στο πλαίσιο του ελέγχου κίνησης κεφαλαίων δεν μπορεί να κάνει πληρωμή προς το εξωτερικό άνω των 1.000 ευρώ το μήνα και προσθέτει ότι επειδή ο δήμος Καλαμάτας δεν είναι πελάτης της τράπεζας δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει έλεγχος νόμιμης εκπροσώπησής του από την υπάλληλο. 

 Ωστόσο το ανέκδοτο του δήμου Καλαμάτας δεν τελειώνει εκεί. Το ένταλμα επεστράφη στο δήμο, και η αρμόδια υπηρεσία του συνέταξε νέο σχετικό έγγραφο προς την οικονομική υπηρεσία του δήμου, η οποία και καλείται να αποφασίσει για το πως θα “λύσει” τον …γόρδιο δεσμό!

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπεχράκης: Άμεση σύγκλιση των θεσμικών οργάνων για τα σκουπίδια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην τελική ευθεία για την αναβάθμιση του κινηματογράφου “Ηλέκτρα”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ