Απλή αναλογική στους δήμους και πλαφόν στις θητείες δημάρχων

/

Ανοίγει ο δρόμος για απλή αναλογική και ορίου στις θητείες των δημάρχων, στο πλαίσιο τόσο της συνταγματικής αναθεώρησης όσο και του ευρύτερου ανασχεδιασμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα δύο κομβικά ζητήματα, πλαφόν στις θητείες και εκλογικό σύστημα, έθεσε άλλωστε ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μιλώντας στην επιτροπή για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενος ο κ. Πουλάκης στο θέμα του ορίου θητειών σημείωσε: “Θα πρέπει να συζητηθεί το ζήτημα της καθιέρωσης ορίου θητειών για τους αιρετούς, το οποίο θα προταθεί στην Επιτροπή, θα χρειαστεί ωστόσο να γίνει συζήτηση, σε συμφωνία άλλωστε και με τις επιλογές που τυχόν προκριθούν σε κεντρικό επίπεδο, στο πλαίσιο της προωθούμενης συνταγματικής αναθεώρησης”. Παράλληλα αναφερόμενος στο ζήτημα της απλής αναλογικής στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε: “Με δεδομένο ότι το εκλογικό σύστημα είναι ο βασικός μηχανισμός εξασφάλισης της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης, καθώς και το ότι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξ ορισμού, προσφέρεται για την καλλιέργεια κουλτούρας διαλόγου και αναζήτησης συναινέσεων, καθιερώνεται ως σύστημα εκλογής των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων η απλή αναλογική”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρωταθλητής στις τουριστικές αφίξεις το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα ο Ηλίας Ψινάκης: Συνάντηση του δημάρχου Μαραθώνα με τον Π. Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών: «Επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης σχολικής μονάδας για την στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμάτας»

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης,

Συναντήσεις Γερονικολού για τα αγροτικά ζητήματα της Τριφυλίας: «Οι καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ οδήγησαν σε στασιμότητα και αδιέξοδα», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Με αγρότες της Τριφυλίας, αλλά και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ), Αντώνη Παρασκευόπουλο, συναντήθηκε