Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Φρίκη και τρόμος στον Πάμισο…

/

Πρόσφυγες “κυνηγούν” γυναίκες να τις βιάσουν στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης! Πρόσφυγες “μολύνουν” τους κατοίκους του δήμου με τις ασθένειες που κουβαλούν! Μέλη του ISIS πολιορκούν και καταλαμβάνουν τη Μεσσήνη! Ανήμπορη η τοπική κοινωνία να αντιδράσει!  

Μέχρι και αποσπάσματα από τη Σαρία, το ιερό κείμενο των μουσουλμάνων, επιστρατεύτηκαν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μεσσήνης, προκειμένου να “αποκαλυφθούν” τα δεινά που θα έφερνε στον τόπο η έλευση προσφύγων! Ακούστηκαν λέξεις όπως “ισλαμοπήθηκες”, έγινε περιγραφή εικόνων όπου ορδές προσφύγων θα καταλάμβαναν την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης και αναπαρήχθησαν όλα τα στερεότυπα που έχουν επιβληθεί για τους πρόσφυγες. “Βιασμοί γυναικών” και “σφαγές” ήταν λέξεις που χώρεσαν σε τοποθετήσεις εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Και, τέλος, ειπώθηκε και το αμίμητο: Οι πρόσφυγες θα προκαλέσουν οπτική όχληση στους τουρίστες της Μεσσηνίας που θα φτάνουν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας!  

“Μοίρασαν” τρομοκρατία  

Η δυσκολία να δεχθεί μια τοπική κοινωνία τη συμβίωση με μετανάστες είναι απολύτως κατανοητή, δεδομένου ότι πολλές φορές προκύπτουν προβλήματα και συγκρούσεις. Η απροθυμία να δεχθούν οι τοπικές κοινωνίες να “φιλοξενήσουν” στον τόπο τους το “πρόβλημα”, είτε αυτό λέγεται πρόσφυγες, είτε αυτό λέγεται σκουπίδια, επίσης είναι κατανοητή. Αυτό που εκφεύγει, όμως, κάθε λογικής είναι όταν οι πολιτικοί ταγοί του τόπου αντί να  λειτουργούν με στόχο την εκτόνωση τέτοιων φαινομένων, λειτουργούν με στόχο την διόγκωσή τους. Και αρκετοί αιρετοί του δήμου Μεσσήνης, τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση, όχι μόνο επέτειναν τους προβληματισμούς μια τοπικής κοινωνίας, αλλά έφτασαν στο σημείο να πλειοδοτήσουν. Ακούστηκαν απίστευτα πράγματα. Αναφορές στη σαρία, αναφορές σε ισλαμιστές που βιάζουν γυναίκες, αναφορές σε ασθένειες που κουβαλούν οι πρόσφυγες, αναφορές σε ισλαμιστές που σφάζουν! Μια κανονική επιχείρηση τρομοκράτησης!  

Το αστείο της οπτικής όχλησης  

Και βέβαια σε όλα αυτά ειπώθηκε και το αστείο επιχείρημα ότι οι πρόσφυγες θα προκαλέσουν υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας, καθώς ο χώρος που προορίζονταν για την φιλοξενία τους γειτνιάζει με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας! Επιχειρήματα γελοία, εκ της συστάσεώς τους, που δεν αξίζει καν να αντικρουστούν.  

Η ψηφοθηρία  

Η αλήθεια είναι ότι οι αιρετοί που τα είπαν αυτά δεν είναι ρατσιστές, έτσι τουλάχιστον δηλώνουν οι ίδιοι. Είναι όμως πολιτικάντηδες ολκής που άγονται και φέρονται από τη βοή της λαϊκής αντίδρασης. Πολιτικοί που έχουν μάθει να ικανοποιούν τα ένστικτα των ψηφοφόρων τους ή των εν δυνάμει ψηφοφόρων τους. Πολιτικοί που τρέμουν το πολιτικό κόστος. Πολιτικοί που απλά κάνουν ψηφοθηρία. Πολιτικοί, που για ακόμα μια φορά, είδαν το δέντρο και έχασαν το δάσος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διαψεύδει η Μητρόπολη τις φήμες για διάθεση χώρου για πρόσφυγες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρωταθλητής στις τουριστικές αφίξεις το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ