Ο Δήμος Καλαμάτας κοροϊδεύει τους κατοίκους της Θουρίας

/

Μάταια ψάχνουν να βρουν κάποιον αρμόδιο στο δήμο Καλαμάτας κάτοικοι της Θουρίας, προκειμένου να καθαριστεί ο χείμαρρος “Ξερίλας” που διασχίζει την κοινότητα και αποτελεί εστία κινδύνου για την πρόκληση πυρκαγιών.  

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν καταθέσει τρία αιτήματα προς τις υπηρεσίες και τους αιρετούς κανένα δεν έχει εισακουστεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να αναγκάζονται να ζουν με τον κίνδυνο των πυρκαγιών, αλλά και να αντιμετωπίζουν την κοροϊδία υπηρεσιών και δημοτικής αρχής!  

Συγκεκριμένα σε επιστολή τους αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής:  

“Ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα των κατοίκων της Θουρίας ήταν ανέκαθεν ο καθαρισμός της κοίτης του χειμάρρου Ξερίλα που διασχίζει το χωριό και με νότια κατεύθυνση συνδέεται με τον ποταμό της Μικρομάνης. 
Δυστυχώς ο καθαρισμός αυτός δεν έχει πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για πυρκαγιές κι όχι μόνο! 
Στις 22 Ιουνίου και περίπου 300 μέτρα από το κέντρο του χωριού, στο σημείο που διασταυρώνεται ο χείμαρρος με τη σιδηροδρομική γραμμή, εκδηλώθηκε πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε μετά από παρέμβαση των κατοίκων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ευτυχώς είναι αρκετά κοντά κι ανταποκρίνεται άμεσα. Στις 23 Ιουνίου κατατέθηκε αίτηση καθαρισμού στο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Καλαμάτας μετά από υπόδειξη των υπαλλήλων του δημοτικού καταστήματος Θουρίας. Η αίτηση αυτή απαντήθηκε την ίδια ημέρα από υπάλληλο του Δήμου Καλαμάτας ενημερώνοντας ότι «θα δοθεί στο συνεργείο». 
Επειδή παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καμία παρέμβαση στην περιοχή, στις 19/7 προκλήθηκε νέα πυρκαγιά οπότε στις 20/7 υπεβλήθη νέα αίτηση ενημερώνοντας για το συμβάν και ζητώντας εκ νέου τον καθαρισμό. Η απάντηση από την ίδια υπάλληλο σε αυτό το αίτημα ήταν στις 22/7 ότι: «Ο καταστροφέας έχει περάσει από την Θουρία πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με τον πρόεδρο”. Χρειάστηκε 1 μήνας για να ενημερωθούμε! Κι αφού χρειάζεται ενημέρωση του Προέδρου γιατί στις 23/6 μας είχαν πει ότι θα δοθεί στα συνεργεία; 
Στις 22 Ιουλίου κατατέθηκε αίτηση προς τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας κ. Μιχαλόπουλο κατόπιν υπόδειξης των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, ως αρμόδιο να οργανώσει τον καθαρισμό. Στην αίτηση, ζητείται ο καθαρισμός του χειμάρρου και στις 2 όχθες, ενημερώνοντας ότι έχουν ήδη εκδηλωθεί 2 πυρκαγιές ενώ έχουν γίνει ανάλογες αιτήσεις και στο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Καλαμάτας που δέχεται αιτήματα πολιτών. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι προφανώς το εν λόγω σύστημα έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί μόνο τους δημότες της πόλης της Καλαμάτας όπως προκύπτει κι από τις απαντήσεις που λάβαμε. 
Όμως, 2-3 ημέρες μετά εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στη γύρω περιοχή κι ο Δήμος (υπηρεσίες και αιρετοί) λάμπει δια της απουσίας του. Τέλος, το βράδυ της 28ης Ιουλίου εκδηλώθηκαν 3 πυρκαγιές στο συγκεκριμένο σημείο (9:30μμ, 12:30πμ και 1:30πμ), με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει, ευτυχώς και να κατασβήνει τις εστίες. Η επιβεβαίωση των πυρκαγιών μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί μέσα από το βιβλίο συμβάντων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας. 
Από τις 22/7 που κατατέθηκε και η έντυπη αίτηση στην Τοπική Κοινότητα Θουρίας δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Ο δε πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας επισκέφθηκε το σημείο μόνο κατά την εκδήλωση της πρώτης πυρκαγιάς. Το γεγονός αυτό δηλώνει ότι ο ίδιος όχι μόνο είναι γνώστης ιδίοις όμμασι της κατάστασης αλλά και αδιαφορεί στο να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει. 
Το πρόβλημα καθαρισμού του χειμάρρου είναι έντονο κι αν δεν ασκηθούν τώρα οι απαραίτητες ενέργειες οι πρώτες βροχές που θα έρθουν θα σημάνουν και πλημμύρες για όλη την περιοχή”.  

Τα πειστήρια της κοροϊδίας. Οι αλλεπάλληλες αιτήσεις κατοίκων και οι αστείες απαντήσεις του δήμου Καλαμάτας:

Αίτηση πρώτη

αιτηση ξεριλα1

Αίτηση δεύτερη

αιτηση ξερίλα 2

Αίτηση τρίτη

αιτηση ξερίλα3

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το παρασκήνιο της “συντροφικής” προδοσίας στο δήμαρχο Μεσσήνης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προς κ. Νίκα: Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο Κτηματολόγιο η Πράξη Εφαρμογής της Κηπούπολης- «Ένα ακόμα σημαντικό βήμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών» δηλώνει ο Βασιλόπουλος

Πρωτοκολλήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2023 στο Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου, Υποκατάστημα Καλαμάτας, η αίτηση του Δήμου Καλαμάτας