Ομοβροντία πυρών κατά Τατούλη και Νίκα για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, και του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, σε σχέση με την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων.  

Συγκεκριμένα στο ζήτημα που “καίει” την Πελοπόννησο αναφέρθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου “Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου” και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκος Πατσαρίνος.  

Στο επίκεντρο των δηλώσεων των αυτοδιοικητικών στελεχών βρέθηκε τόσο η επιστολή που πρόσφατα έστειλε ο κ. Τατούλης στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Πελοποννήσου, με την οποία απειλεί τους δημάρχους ότι εάν δεν γίνει δεκτή η λύση της περιφέρειας οι δήμοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα αλλά και να ζήσουν με τα σκουπίδια στους δρόμους, αλλά και οι παλινωδίες του δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος ξαφνικά άλλαξε θέση και από υπέρμαχος της λύσης της τοπικής διαχείρισης μετατράπηκε σε οπαδό της λύσης της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων, δηλαδή της λύσης του ΣΔΙΤ που προωθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου.  

Ο Σταμάτης Μπεχράκης από την πλευρά του ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στις αποφάσεις των δημάρχων, εννοώντας την τελευταία απόφαση του ΦΟΔΣΑ, ενώ παράλληλα εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο κ. Τατούλης ενώ, αρχικά πανηγύριζε για την απόφαση του ΦΟΔΣΑ, τώρα ουσιαστικά ζητά να μην εφαρμοστεί η εν λόγω απόφαση.  Ο κ. Μπεχράκης παράλληλα ανέφερε ότι με την απόφαση που πήρε ο ΦΟΔΣΑ κάθε δήμος θα κάνει τις επιλογές του, είτε συμμετέχοντας στην τοπική διαχείριση, είτε στην κεντρική.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Μάκαρης επικέντρωσε τα πυρά του εναντίον του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Ο κ. Μάκαρης κατηγόρησε τον κ. Νίκα για τις συχνές μεταλλαγές του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σημειώνοντας ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας μέσα σε διάστημα λιγότερο των 6 μηνών έχει αλλάξει τρεις φορές θέση για το ζήτημα. Ενώ παράλληλα κάλεσε τη δημοτική αρχή “να σταματήσει τις- προσφιλείς σε αυτήν-  ευκαιριακές μικροπολιτικές στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και άμεσα να συμμορφωθεί και να ακολουθήσει τους κανόνες που θέτουν τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα”.  

Τέλος από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, Νίκος Πατσαρίνος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο κατά του κ. Τατούλη όσο και κατά του κ. Νίκα. Όσον αφορά στον περιφερειάρχη, σχολιάζοντας την επιστολή του προς του δημάρχους της Πελοποννήσου, τον χαρακτήρισε “φανατικό” και “ωμό” και παράλληλα αναρωτήθηκε γιατί στο κείμενό του ο κ. Τατούλης κόπτεται για το ενδεχόμενο αποζημίωσης του ιδιώτη και δεν τάσσεται, όπως θα περίμενε κανείς, στο πλευρό του δημοσίου. Παράλληλα ο κ. Πατσαρίνος άφησε αιχμές και κατά του δημάρχου Καλαμάτας σημειώνοντας ότι μετά τη μεταστροφή του κ. Νίκα στο θέμα των σκουπιδιών η δημοτική αρχή τυγχάνει της εύνοιας της Περιφέρειας, η οποία την πριμοδότησε, ξαφνικά, με έργα 640.000 ευρώ.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Νίκας θέλει κρουαζιερόπλοια στο “αρχαίο” λιμάνι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στ. Καρλαύτη: Παρέμβαση για το προσφυγικό και το δήμο Μεσσήνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τριγμοί στη «γαλάζια πολυκατοικία»: Ρουκέτες του δημάρχου Άργους εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Τι …διαμηνύει από το Facebook ο Καμπόσος στον Νίκα

Ευθεία επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νυν προέδρου