Ε.Κουντουρά: Στόχος μας να καταρριφθεί το ρεκόρ του 2015 στις διεθνείς αφίξεις

«Νέα υψηλά επίπεδα αγγίζουν συνεχώς τα στοιχεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από τις αρχές της χρονιάς, με το εξάμηνο να έχει κλείσει ήδη με αύξηση μεγαλύτερη του 4%», υπογραμμίζει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «ΧΩΝΙ».  Όπως τονίζει αντίστοιχή και ίσως καλλίτερη είναι η εικόνα που καταγράφεται στα περιφερειακά αεροδρόμια και στα λιμάνια της χώρας.

Φυσικά, προσθέτει με εμφανή αισιοδοξία, στόχος των επιτελών του υπουργείου Τουρισμού είναι να καταρριφθεί το ρεκόρ του 2015, όταν -μετά από σκληρή δουλειά- οι διεθνείς αφίξεις ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια και τα τουριστικά έσοδα ανήλθαν σε 14,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός, «οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις είναι αυξημένες κατά 4,4% σε σχέση με πέρυσι ενώ σε διπλάσιο ποσοστό εμφανίζεται η αύξηση των αφίξεων στα περιφερειακά αεροδρόμια κατά 9% τον Ιούλιο και 10% τον Αύγουστο».

Ενδεικτική του κλίματος, σημειώνει η κ. Κουντουρά είναι η ανακοίνωση της Ένωσης των Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, την προηγούμενη εβδομάδα, για την αύξηση κατά 5% των κρατήσεων των Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι. Επίσης, προσθέτει, ιδιαίτερα σημαντική είναι την φετινή χρονιά και η παρουσία των Ρώσων τουριστών στην χώρα. «Μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2016, οι αφίξεις τους αυξήθηκαν περισσότερο από 47% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, και εκτιμούμε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς».

«Εικόνα ανόδου, παρουσιάζουν στην πλειοψηφία τους οι μεγάλες μας αγορές», αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά. Για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, επισημαίνει ότι και αυτές κινούνται ανοδικά και συνεχίζονται οι προσπάθειες και προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε να επαυξηθεί και αυτή η δυναμική.

Αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η Κουντουρά δηλώνει: «Προβάλλουμε τις επιλογές που προσφέρει η Ελλάδα για μορφές τουρισμού όπως ο πολιτιστικός, ο θρησκευτικός, ο αθλητικός-προπονητικός, ο τουρισμός υπαίθρου, το city-break, κ.ά.»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη εμφανίζεται η κ. Κουντουρά από την θαλάσσια κρουαζιέρα και όπως είπε «το λιμάνι του Πειραιά ήδη υποδέχεται φέτος μεγαλύτερο αριθμό κρουαζιερόπλοιων και επιβατών, και έχει τη δυνατότητα να καθιερωθεί ως δημοφιλές homeport στη Μεσόγειο»

Ολοκληρώνοντας και αναφορικά με τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στον κλάδο η γενικότερη «αναταραχή» στην Ευρώπη (π.χ. χτυπήματα σε Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία), η αναπληρώτρια υπουργός υπογραμμίζει ότι «είμαστε σε εγρήγορση και δίνουμε διαρκώς μικρές και μεγάλες μάχες για να θωρακίσουμε τον τουρισμό μας». Στόχος της Ελλάδας είναι να «διατηρήσει τη διεθνή της απήχηση ως ένας ελκυστικός προορισμός, που προσφέρει μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες, πολύ καλή σχέση ποιότητας- τιμής και αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας για τους επισκέπτες».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πόλεμος στα όρια της γραφικότητας για τα έργα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο από ύψος 25.000 ποδών (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA