Ν. Βούτσης: Η υπόθεση Siemens πρέπει να εκκαθαριστεί

«Η υπόθεση Siemens πρέπει να εκκαθαριστεί και η Βουλή να επαναφέρει το ζήτημα στη διαδικασία προσδιορισμού ευθυνών υπαιτίων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο πολιτικό σύστημα από αυτή τη σαφέστατα διαχρονική διαπλοκή» υπογραμμίζει ό πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα « Realnews» συμπληρώνοντας με νόημα ότι η δίκη των πραξικοπηματίων τέλειωσε σε ένα χρόνο και μάλιστα μέσα στις συνθήκες του 1975.

Ο πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ επισημαίνει ότι «για μια ακόμη φορά, φαίνεται το μέγεθος της διεθνούς και εγχώριας πολιτικής υποκρισίας, που παρακολούθησε σε όλη του τη διαδρομή το εγχείρημα, να εγκλωβιστεί η χώρα στο περίφημο πρόγραμμα των διαδοχικών μνημονίων».

Σημείωσε ότι η εξαρχής πρόταση των στελεχών της FΕD και του ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους δεν υλοποιήθηκε,  για να μην έχουν επιπτώσεις οι τράπεζες της Γερμανίας και Γαλλίας,  θέση την οποία υπηρέτησαν επί χρόνια οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ ομνύοντας την περίφημη «βιωσιμότητα του χρέους».

Αναφορικά με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και την θέση της χώρας μας εντός του, ο κ. Βούτσης εκτιμά ότι «ο επόμενος χρόνος θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον» ενώ μέχρι τις γερμανικές εκλογές στο τέλος του 2017, θα έχουν οροθετηθεί απολύτως οι σαφείς διαχωριστικές πάνω στις πολιτικές και τις κεντρικές επιλογές αναφορικά με τους στόχους που είχαν τεθεί από το πρόγραμμα- μνημόνιο αλλά και τη γενικότερη πολιτική διεξόδου της ΕΕ από μια πολύπλευρη κρίση .

Επιπλέον, θεωρεί ότι «η Ευρώπη έχει φθάσει στα όρια της,  από τότε που η αρχιτεκτονική της ΟΝΕ οδηγούσε νομοτελειακά σε ανισότητες και αποκλίσεις και όταν τα άτυπα όργανα (π.χ. Eurogroup) είχαν το πάνω χέρι σε σχέση με τα εκλεγμένα».

Σε ότι αφορά τις παλαιότερες διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ περί υποκλοπών, ο πρόεδρος της ΒτΕ δηλώνει με παρρησία ότι οι σχετικές διαβεβαιώσεις των κρατικών Αρχών δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθησυχαστικά σε ότι αφορά ενδεχόμενες , άλλου τύπου, παρακολουθήσεις από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ή από υπηρεσίες με διεθνείς αναφορές.

Τέλος για το άνοιγμα που επιχειρείται ενόψει του συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βούτσης δηλώνει ότι η λειτουργία του κόμματος, και η κουλτούρα του, επιτρέπει και ενθαρρύνει τη συγκρότηση τάσεων. Προϋποθέτει, όμως, συμπληρώνει αποφασιστικά βήματα ώστε να μην εκλαμβάνεται και να μην λειτουργεί ως ένα «κόμμα – συνισταμένη τάσεων»

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο από ύψος 25.000 ποδών (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΝΔ για την εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ