Η ΝΔ για την εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

«Μετά τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και κτιρίων, σήμερα ζήσαμε μια νέα αθλιότητα, τη βεβήλωση του Ιερού Ναού και τη βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος για την εισβολή αντιεξουσιαστών στον ιερό ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης,  κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, σήμερα το πρωί. .

Και όλα αυτά ,πρόσθεσε «ενώ ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις’!..» «Επιτέλους ας μπει ένα τέλος. Η παρατεταμένη ανοχή της κυβέρνησης και η ιδεολογική – κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών, οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Σήμερα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα. Και πάντως δεν ελέγχει τον κομματικό της φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής,  στην ανομία,  σε βάρος της προστασίας των πολιτών. Των πολιτών που απαιτούν: «Φτάνει πια», είπε  Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι αντιεξουσιαστές διέκοψαν την Λειτουργία στη Μητρόπολη και πέταξαν φυλλάδια, που έγραφαν συνθήματα κατά των εκκενώσεων, των υπό κατάληψη κτιρίων της Θεσσαλονίκης,  από πρόσφυγες και μετανάστες. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση, οι άντρες των ΜΑΤ έκαναν περισσότερες από 20 προσαγωγές και με τη λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.

Σχόλιο του Μητροπολίτη Άνθιμου για το συμβάν

Το σημερινό συμβάν σχολίασε και ο Μητροπολίτης Άνθιμος ο οποίος είπε ότι  «Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα» Ο Μητροπολίτης ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ν. Βούτσης: Η υπόθεση Siemens πρέπει να εκκαθαριστεί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αποτάχθηκαν στρατιωτικοί που είχαν δεσμούς με τον Γκιουλέν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ