Καλαμάτα 21: Θέλουν επιστροφή στο αμαρτωλό παρελθόν

2 Αυγούστου 2016

Με επιστολή του στον υπουργό Πολιτισμού ο εκτελεστικός διευθυντής του γραφείου υποψηφιότητας “Καλαμάτα 21”, Έκτορας Τσατσούλης, ζητά να συσταθεί Ανώνυμη Εταιρεία για την οποία δεν θα ισχύουν τα μνημόνια, όπως για όλους τους άλλους! Επίσης ζητά, ως βάση αυτής της εταιρείας, να είναι το νομικό πλαίσιο που ίσχυε για την εταιρεία που διαχειρίστηκε την υποψηφιότητα της Πάτρας το 2006. Μια εταιρεία δηλαδή που κατά κοινή ομολογία απέτυχε!

Μια εταιρεία που δεν θα υπόκειται στους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις που υπόκεινται όλες οι Ανώνυμες Εταιρείες στη χώρα μας “ονειρεύεται” ο εκτελεστικός διευθυντής της γραφείου υποψηφιότητας “Καλαμάτα 21”. Ο κ. Τσατσούλης και οι συν αυτώ ουσιαστικά επιθυμούν τη σύσταση μιας ανώνυμης εταιρείας που θα λειτουργεί με όρους της προ μνημονίων εποχής, της εποχής της οικονομικής φούσκας, της εποχής των στρεβλώσεων και της σπατάλης! Μάλιστα ως βάση για την εταιρεία που ονειρεύεται ο κ. Τσατσούλης προτείνει το νομικό πλαίσιο που ίσχυσε για την αντίστοιχη εταιρεία που διαχειρίστηκε τον θεσμό στην Πάτρα του 2006.

Ο οργανισμός που οδήγησε την Πάτρα στην αποτυχία

Αν κάτι χαρακτηρίζει το εγχείρημα της Πάτρας του 2006, είναι η σπατάλη και η ανοργανωσιά. Γι αυτό, άλλωστε, το εγχείρημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας στην Πάτρα δεν απέδωσε όχι μόνο τα αναμενόμενα, αλλά ούτε καν τα ελάχιστα σε σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν. Ανατρέχοντας, δε, κανείς στις δηλώσεις του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή του οργανισμού – εταιρείας, Θ. Μικρούτσικου, αντιλαμβάνεται πλήρως για το αν αυτή η εταιρεία ήταν επιτυχημένη. “Ήταν έγκλημα να φτιάξουν αυτόν τον οργανισμό” θα πει χαρακτηριστικά ο κ. Μικρούτσικος λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του, στις αρχές του 2006.

Προσλήψεις και σπατάλες

Με μια πρόχειρη μελέτη του καταστατικού εκείνου του οργανισμού – εταιρείας προκύπτει ότι επρόκειτο για ένα νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την σπατάλη. Μόνο στον τομέα των προσλήψεων προβλέπεται 50 θέσεις προσωπικού, απροσδιόριστος αριθμός εξωτερικών συνεργατών καθώς και η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού σύμφωνα με τις περιστασιακές …ανάγκες του οργανισμού. Με βάση αυτό το πλαίσιο, δηλαδή, θα δημιουργηθεί μια εταιρεία στην Καλαμάτα που θα απασχολεί δεκάδες προσωπικό, το οποίο θα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης. Παράλληλα, η επιθυμία του κ. Τσατσούλη να μην υπάγεται η εταιρεία που θα διαχειριστεί το εγχείρημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας σε περιορισμούς εγείρει και άλλα σημαντικά ζητήματα όπως το οικονομικό και νομικό πλαίσιο που θα ισχύει για την ανώνυμη εταιρεία που θα διαχειρίζεται τα της πολιτιστικής πρωτεύουσας, ζήτημα εξόχως σοβαρό για έναν θεσμό που έχει προϋπολογισμό δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μειωμένη η παραγωγή ελαιολάδου φέτος στην Ελλάδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Μαύρη” εργασία η συνηθέστερη παράβαση στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις το Σάββατο στην Καλαμάτα – Έως τους 21 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία [αναλυτικά η πρόγνωση]

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 20/04/2024 προβλέπεται αρχικά άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε 3 δήμους της Μεσσηνίας: 19 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας στους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/4).

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου – 12 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη (17/4) και την Πέμπτη (18/4), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν

Δείτε επίσης