Αμοκ Νίκα για τη νέα χάραξη του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Πριν από μερικές ημέρες γράφαμε ότι οι αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στην αναγκαιότητα νέας χάραξης του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος, αγγίζουν τα όρια της πολιτικής εμμονής. Σήμερα, μετά και τη νέα ανακοίνωση του κ. Νίκα, η πολιτική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Στην κυριολεξία έχουμε χάσει τον αριθμό! Μόνο μέσα σε λίγες ημέρες ο κ. Νίκας έχει εκδώσει τουλάχιστον τρεις ανακοινώσεις για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Τρεις ανακοινώσεις στις οποίες μας λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα: ότι θέλει τη νέα χάραξη του δρόμου. Ωστόσο, ο κατά τα άλλα λαλίστατος για το θέμα δήμαρχος Καλαμάτας, σε καμιά από τις ανακοινώσεις του δεν μας λέει για το κόστος του δρόμου. Δεν μας λέει που θα βρεθούν τα λεφτά, δεν μας λέει γιατί ο Έλληνας πολίτης θα πρέπει να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου. Και ενώ για όλα αυτά ο κ. Νίκας σιωπά, υποκριτικά και προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημά του, βάζει μπροστά το θέμα της ασφάλειας των οδηγών στο Ασπρόχωμα. Ο δήμαρχος που δεν έχει πράξει το παραμικρό τόσα χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα, κατά περίεργο τρόπο και εντελώς ξαφνικά, θυμήθηκε την ασφάλεια των οδηγών!

Η ανακοίνωση

Συγκεκριμένα στη νέα ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμάτας σημειώνει: “Ο Δήμος Καλαμάτας εμμένει στην νέα, παραλιακή χάραξη του δρόμου Ριζομύλου – Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος εντός των ημερών θα έχει συνάντηση με τους μηχανικούς μελετητές της Μορέας ΑΕ, που εργάζονται για το Υπουργείο Υποδομών, σχετικά με το θέμα αυτό.

Επαναλαμβάνουμε πως πρόκειται για ένα έργο υποδομής απολύτως αναγκαίο για την ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας της Καλαμάτας, καθώς και για την αποφόρτιση της κυκλοφορίας στην περιοχή του Ασπροχώματος.
Ο Δήμος Καλαμάτας δε θα συναινέσει ποτέ στη συνέχιση της παρούσας κατάστασης στο Ασπρόχωμα, με τα ατυχήματα που σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν.
Στον προγραμματισμό του Δήμου Καλαμάτας είναι να γίνουν παρεμβάσεις στο δρόμο που διέρχεται μέσα από το Ασπρόχωμα, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του, με δενδροφυτεύσεις, διευρυμένα πεζοδρόμια και οδοφωτισμό.
Η βελτίωση του παλαιού δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου αποτελεί στην ουσία πεταμένα χρήματα, γιατί δε θα γίνει ποτέ ένας ασφαλής δρόμος, ούτε μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης. Τα έργα πρέπει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται για την ικανοποίηση και των μελλοντικών αναγκών, σε βάθος χρόνου.
Ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζει τη βεβαιότητα της συνεννόησης με το Δήμο Μεσσήνης γι’ αυτό το σπουδαίο θέμα, που δεν είναι τοπικού, αλλά μεσσηνιακού ή και εθνικού ενδιαφέροντος”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χοντραίνει το παιχνίδι για την πολιτιστική πρωτεύουσα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

1.800 θέσεων το ανοιχτό θέατρο Καλαμάτας στον Νέδοντα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης