Το μεγαλείο των Ολυμπιακών Αγώνων!

Μία φωτογραφία, λένε οι Κινέζοι, αξίζει χίλιες λέξεις. Φαίνεται όμως ότι μπορεί να σημαίνει και πολλά περισσότερα. Όπως αυτή της Ντοάα Ελγκομπάσι από την Αίγυπτο, κατά την διάρκεια του αγώνα στην Beach Volleyball Arena στην παραλία Κόπακαμπάνα του Ρίο. Μαζί με την συμπατριώτισσά της Νάντα αντιμετώπισε τις Γερμανίδες  Λούντβιγκ και Βάλκενχορς, επιβεβαιώνοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η κορυφαία γιορτή του αθλητισμού, όπου μέσα σε δύο εβδομάδες μεταδίδονται οι αξεπέραστες ολυμπιακές αξίες. Εχασαν με 2-0 σετ 21-12 και 21-15. Η Ντοάα και η Νάντα, 18 και 19 ετών αντίστοιχα, ασκούν το άθλημα, μόλις ενάμιση χρόνο
Μερικές εικόνες, όπως αυτή στον αγώνα του Beach Volleyball, απεικονίζουν το μείγμα των πολιτισμών. Η προσπάθεια της Ντοάα Ελγκομπάσι τα λέει όλα. Δύο πολιτισμοί, δύο τρόποι για να δεις τη ζωή, ενώνονται για τον αθλητισμό. Είναι το μεγαλείο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η αιγυπτιακή αποστολή στο Rio αποτελείται από 123 αθλητές και μόνο 37 είναι γυναίκες. Στην Αίγυπτο, πολλοί αθλητές αφήνουν τον αθλητισμό μετά το γάμο.
Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας, υποστήριξε ότι δεν ήταν υποχρεωτική η χρησιμοποίηση της ισλαμική ενδυμασία. Αντίθετα ενθαρρύνει τους αθλητές να χρησιμοποιήσουν τον ρουχισμό που θέλουν, σε τέτοιο βαθμό που, που σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τζόκοβιτς:«Μια από τις χειρότερες ήττες της ζωής μου»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γ. Σταθάκης: Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των επενδύσεων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ