Νίκας: Δεν υπάρχει παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτιστική πρωτεύουσα

/

Ανακοίνωση, με την οποία “μαζεύει” τις δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του γραφείου υποψηφιότητας “Καλαμάτα 21” Έκτορα Τσατσούλη, εξέδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Τσατσούλης στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΦΑΡΙΣ, άφησε να εννοηθεί ότι η υποψηφιότητα της Ελευσίνας έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας, μάλιστα, για προνομιακή σχέση της δημοτικής αρχής της περιοχής με το κυβερνών κόμμα.

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος σήμερα έσπευσε να κάνει την παρακάτω δήλωση: “Για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 γίνεται ένας μεγάλος αγώνας, στον οποίον μετέχουν η οργανωμένη πόλη μας και οι φορείς της, ανεξάρτητα από ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση.
Η επιτροπή επιλογής αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο 2 μέλη, σε σύνολο 12, εκπροσωπούν τη χώρα μας.
Στον πρώτο γύρο, όπου μετείχαν τόσες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Καλαμάτα, ουδείς έκανε λόγο για μεροληπτική κρίση ή για έλλειψη αντικειμενικότητας, όταν μάλιστα δεν προκρίθηκαν πόλεις όπως η Λάρισα, τα Γιάννενα, ο Πειραιάς.
Ο Δήμος Καλαμάτας είναι βέβαιος ότι και στην τελική επιλογή θα υπάρξει αντικειμενικότητα και αμεροληψία εκ μέρους της επιτροπής, καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού και των εκπροσώπων του. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για το αντίθετο”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ενίσχυση της οικονομικής αντικατασκοπείας σχεδιάζει ο Β. Σόιμπλε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δωρεάν τρόφιμα σε απόρους της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για τις νέες αντικειμενικές αξίες στη Μ. Μαντίνεια: Είναι αδιαμφισβήτητο το ενδιαφέρον μας και η στήριξή μας – Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται το θέμα

Ανακοίνωση, σχετικά με το ζήτημα των νέων αντικειμενικών αξιών στη Μ. Μαντίνεια, εξέδωσε ο δήμος Καλαμάτας.

«Χριστούγεννα στην Καλαμάτα»: Σταθμός του Αϊ Βασίλη στο πάρκο και δωρεάν καρουζέλ στην κεντρική πλατεία – Την Παρασκευή η φωταγώγηση του δέντρου – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Καλαμάτας θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.00,

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη