“Χάνεται” το 50% του νερού από διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης

/

Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχέση με την έλλειψη νερού σε πολλές περιοχές του δήμου Πύλου – Νέστορος. Από ότι φαίνεται όμως για τις ελλείψεις δεν φταίει ο κακός καιρός (βροχοπτώσεις), αλλά η έλλειψη οργάνωσης τόσο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δικτύου ύδρευσης όσο και της σπατάλης. Αυτό που φταίει, τελικά, είναι ο “κακός μας ο καιρός”.

Το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης “έδειξε” ως υπεύθυνο των προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετωπίζει η περιοχή της Κορώνης, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο κ. Καφαντάρης μιλώντας στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο σημείωσε οτι “Η Κορώνη χάνει νερό από διαρροές. Το 50% του νερού χάνεται”. Όλα αυτά τη στιγμή που γενικά η περιοχή του δήμου Πύλου – Νέστορος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης, καθώς σε πολλές περιοχές η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει αισθητά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος της περιοχής, όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, καταφεύγει στη χρήση ιδιωτικών γεωτρήσεων, πληρώνοντας το ανάλογο κόστος, προκειμένου ολόκληρα χωριά να έχουν νερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αντίστοιχες αποφάσεις, άλλωστε, ελήφθησαν από το ΔΣ της περιοχής τόσο για το Μυρσινοχώρι όσο και για την Κορώνη.

Σπατάλη

Και ενώ αυτά συμβαίνουν, στις περισσότερες περιοχές του δήμου Πύλου – Νέστορος, σε άλλες που δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, όχι απλά δεν γίνεται ορθολογική χρήση του νερού, αλλά γίνεται σπατάλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, αποτελεί η κοινότητα της Μεταξάδας. Εκεί κάτοικοι χρησιμοποιούν νερό από πυροσβεστικό κρουνό, όπως καταγγέλθηκε, για οικιακή και αγροτική χρήση χωρίς κανένα μέτρο και μάλιστα εντελώς δωρεάν!. Στο συγκεκριμένο χωριό, δε, έχουν δημιουργηθεί αρκετά επεισόδια μεταξύ κατοίκων με αφορμή την αλόγιστη χρήση του νερού.

Έλλειψη προγραμματισμού

Η εικόνα, έτσι όπως παρουσιάστηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Πύλου – Νέστορος, δείχνει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει ούτε το πρόβλημα λειψυδρίας που εμφανίζεται σε ορισμένες περιοχές, ούτε το ζήτημα της σπατάλης που εμφανίζεται σε άλλες. Μπορεί ο κ. Καφαντάρης να δήλωσε ότι το πρόβλημα της Κορώνης ή του Μυρσινοχωρίου θα αντιμετωπιστεί σύντομα, ωστόσο αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί …χθες. “Τα χρήματα για τα συγκεκριμένα έργα είναι απο το ΕΣΠΑ. Οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Κάνουμε ο,τι μπορούμε για να λύσουμε τα προβλήματα” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μια 15χρονη Καλαματιανή διαπρέπει στην τηλεόραση της Αυστραλίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση ΚΚΕ για την κράτηση μεταναστών στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ