Δήμος Καλαμάτας: 4.825.000 ευρώ για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Στο ποσό των 4.825.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος των δράσεων του δήμου Καλαμάτας στο πλαίσιο της προωθούμενης τοπικής διαχείρισης. Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες του δήμου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν 8 δράσεις, διαφόρων ειδών, με στόχο την διαχείριση των σκουπιδιών.

Συγκεκριμένα οι μελέτες προβλέπουν:

Ενίσχυση και επέκταση του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης (17.360 ευρώ). Η μελέτη αφορά την προμήθεια συνοικιακών κομποστοποιητών για την ενίσχυση και επέκταση του ήδη υπάρχοντος δικτύου στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Καλαμάτας. Ειδικότερα, πρόκειται να γίνει προμήθεια 50 συνοικιακών κομποστοποητών, κατασκευασμένων από ξύλο χωρητικότητας 850 έως 1.000 λίτρων.

Εγκατάσταση προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης (88.660 ευρώ). Αντικείμενο της μελέτης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 οικιακών κομποστοποιητών ανοιχτού τύπου, “κήπου”.

Εγκατάσταση επιτόπιων ξηραντών οργανικών αποβλήτων (517.111 ευρώ). Αντικείμενο της μελέτης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων μηχανικών ξηραντήρων για την επεξεργασία οργανικών αποβλήτων, σε σημεία μεγάλης παραγωγής αυτών. Μαζί με τους ξηραντήρες, θα γίνει προμήθεια και ενός ειδικά διαμορφωμένου μεταλλικού κιβωτίου για την προστασία του ενός ξηραντήρα που θα τοποθετηθεί σε ανοιχτό χώρο. Επίσης, θα γίνει προμήθεια 45 πλαστικών κάδων 60 λίτρων για την προσωρινή συλλογή των αποβλήτων και στη συνέχεια, την τροφοδοσία των ξηραντήρων. Ο ξηραντήρας είναι σύστημα μείωσης του όγκου των οργανικών απορριμμάτων και απορριμμάτων φαγητού σε ποσοστό μέχρι και 90%. Οι ξηραντήρες θα τοποθετηθούν σε 4 σημεία της πόλης: Στη λαική αγορά, στο νοσοκομείο, την 120 ΠΕΑ και το 9ο Σύνταγμα Πεζικού.

Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής οργανικών αστικών αποβλήτων (513.112 ευρώ). Η παρούσα μελέτη αφορά στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την ανάπτυξη του δικτύου χωριστής συλλογής οργανικών αστικών απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας. Προβλέπει, δε, την αγορά 2 απορριμματοφόρων, 1370 πλαστικών κάδων διαφόρων τύπων και 100.000 πλαστικών βιοδιασπώμενων σάκων.

Δημιουργία μονάδας δημοτικής κομποστοποίησης συμπληρωματικής προς τον περιφερειακό σχεδιασμό (1.290.322 ευρώ). Η παρούσα μελέτη αφορά στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής στο χώρο επεξεργασίας των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, που βρίσκεται στη θέση «Μαραθόλακκα», για την εγκατάσταση μονάδας κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων.

Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία μονάδας δημοτικής κομποστοποίησης, συμπληρωματικής προς τον περιφερειακό σχεδιασμό (1.978.916 ευρώ). Η παρούσα μελέτη αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία μονάδας δημοτικής κομποστοποίησης συμπληρωματικής προς τον περιφερειακό σχεδιασμό.

Εγκατάσταση πράσινων σημείων (378.000 ευρώ). Στο παρόν έργο του Δήμου Καλαμάτας προβλέπεται 1 σταθερό πράσινο σημείο σε δημοτική έκταση πλησίον της ΜΟΛΑΚ που θα συγκεντρώνονται χαρτί, πλαστικό, μέταλλα, τζάμια, γυαλί, κλαδέματα, μπαταρίες, ηλεκτρονικό υλικό, ελαστικά αυτοκινήτων, αμίαντος, μπάζα, χρησιμοποιημένα λίπη και έλαια.

Πρόγραμμα ενημέρωσης (52.160 ευρώ). Η μελέτη αφορά στην κατάρτιση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας για την ορθή χρήση του συστήματος χωριστής συλλογής οργανικών αποβλήτων και των πράσινων σημείων. Η συγκεκριμένη δράση μεταξύ άλλων προβλέπει την προβολή 1800 τηλεοπτικών σποτ, την διαφήμιση μέσω εφημερίδων, μέσω ιστοσελίδων κλπ.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γκάφα του δημάρχου Τριφυλίας: “Ανέβασε” ανάποδα τη σημαία του δήμου (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εσείς είστε ο ψεύτης κ. Τσατσούλη και όχι οι δημοσιογράφοι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ