Οικογένεια από τη Μεσσήνη δείχνει σε όλους τι σημαίνει ανθρωπιά

Τέλος στην περιπέτεια μεταναστών έβαλε μια οικογένεια από τη Μεσσήνη, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας “Θάρρος”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “η ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση μια οικογένειας από τη Μεσσήνη σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία και τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, αλλά και του τμήματος Αλλοδαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, είχε ως αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερη η 4μελής οικογένεια από το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά 4 και 9 ετών, που βρισκόταν υπό κράτηση στα κρατητήρια της αστυνομίας στο τμήμα της Μεσσήνης για περίπου 20 ημέρες”.

Σημειώνεται ότι η εικόνα των δύο μικρών παιδιών, που είχαν εντοπιστεί πρόσφατα στη νησίδα “Βενέτικο” ανοιχτά της Κορώνης, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, η μεταφορά και η κράτηση αυτών των παιδιών σε κρατητήρια αστυνομικού τμήματος είχε προκαλέσει, ειδικά τις τελευταίες μέρες, αρκετές αντιδράσεις. Πάντως, παρά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί κανένας φορέας του νομού (δήμοι, εκκλησία κλπ) δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο απαράδεκτο φαινόμενο να κρατούνται μικρά παιδιά σε κρατητήρια. Τη λύση, για μια ακόμα φορά, την έδωσαν απλοί πολίτες που ήρθαν να αναπληρώσουν την προκλητική ανυπαρξία όλων των θεσμών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα φιλοξενεί η έκδοση της 10ης Αυγούστου της τοπικής εφημερίδας “Θάρρος”. Το ρεπορτάζ υπογράφει ο δημοσιογράφος Κώστας Γαζούλης.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίας “Θάρρος”

13906966_810159132453472_5563959211301920705_n

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα καρτέλ, η Μεσσηνία και η νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Αποθέωση” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το δήμαρχο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ