“Αποθέωση” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το δήμαρχο Καλαμάτας

/

Σταθερός στην τακτική του να τα έχει καλά με τους κυβερνώντες όταν τον βολεύει παραμένει ο δεξιός δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Σειρά αυτή τη φορά είχε η “αποθέωση”, από την πλευρά του δημάρχου, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με ανακοίνωσή του σχετικά με την απόδοση από το αρμόδιο υπουργείο, 200.000 ευρώ για το φεστιβάλ χορού. Ο κ. Νίκας σημειώνει στην εν λόγω ανακοίνωση ότι “συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, το ποσόν εκταμιεύθηκε φέτος για πρώτη φορά τόσο γρήγορα”. Μάλιστα, ο δήμαρχος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση “εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρο Χαρίτση”.

Η γνωστή τακτική Νίκα

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας στην ανακοίνωσή του αποτυπώνει την πραγματικότητα, ότι είναι ένας δήμαρχος που ξεχνά τις ιδεολογικές του καταβολές και ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στα λεγόμενά του. Σωστά όλα αυτά, αλλά θα ίσχυαν για άλλο δήμαρχο και όχι τον κ. Νίκα. Όσοι, άλλωστε, γνωρίζουν το δήμαρχο Καλαμάτας ξέρουν ότι, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του – όποιοι και εάν είναι αυτοί – δεν διστάζει να συμμαχήσει ακόμα και με το διάβολο. Τα παραδείγματα πολλά. Επί πρωθυπουργίας Σαμαρά “λιβάνιζε” το Μεσσήνιο πολιτικό. Όταν ο Σαμαράς έχασε την πρωθυπουργία, έδειξε και πάλι το πραγματικό του πρόσωπο. Έγινε, ξανά, ο ορκισμένος εχθρός του Σαμαρά. Τα ίδια και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη. Όταν δεν ήθελε τον τρόπο που προτείνει η περιφέρεια για την διαχείριση των απορριμμάτων ο Τατούλης ήταν “κακός”, τώρα που ο κ. Νίκας “σύρεται” στα “θέλω” του Τατούλη, δεν βγάζει άχνα για τον “κακό” περιφερειάρχη! Και, προφανώς, τα ίδια ισχύουν και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όταν υλοποιούνται αυτά που θέλει ο κ. Νίκας είναι “καλή κυβέρνηση”, όταν ο σχεδιασμός της είναι διαφορετικός από αυτόν που θέλει ο δήμαρχος (πχ το θέμα του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος), οι ίδιοι άνθρωποι της κυβέρνησης, είναι “κακοί” πολιτικοί “που δεν βλέπουν το καλό της πόλης”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οικογένεια από τη Μεσσήνη δείχνει σε όλους τι σημαίνει ανθρωπιά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Μπάζει” από παντού το ανοιχτό θέατρο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.