Εγκαταστάσεις στην Καλαμάτα για ποτά “μπόμπες”

 

Ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που εμφανίζεται είναι το κύκλωμα που διακινούσε λαθραίο οινόπνευμα και διοχέτευε στην αγορά ποτά «μπόμπες».

Αν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης αποκάλυψε σήμερα τα αποτελέσματα ελέγχων του ΣΔΟΕ σε διάφορες περιοχές της Κρήτης στις οποίες εντοπίστηκαν 10 τόνοι από λαθραίο οινόπνευμα, ωστόσο το εν λόγω κύκλωμα ήταν ακόμη μεγαλύτερο και είχε πλοκάμια σε Καλαμάτα και Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και η Οικονομική Αστυνομία παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα – μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών – τις δραστηριότητες ατόμων στην Κρήτη που διέθεταν εγκαταστάσεις αποθήκευσης αλκοόλ και τα οποία είχαν οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους.

Από φορολογικά στοιχεία που εξετάσθηκαν αναλυτικά και από τις έρευνες που διενεργούνταν υπό άκρα μυστικότητα διαπιστώθηκε η σχέση των Κρητικών λαθρεμπόρων με επιχειρηματίες που είχαν εγκαταστάσεις σε Καλαμάτα και Σάμο.

Ωστόσο η σχέση αυτή δεν μπόρεσε να τεκμηριωθεί και με επί τόπου έρευνες. Άγνωστο πως, διέρρευσε ότι το ΣΔΟΕ θα έκανε έλεγχο στις εγκαταστάσεις των λαθρεμπόρων της Κρήτης. Όταν σε δεύτερο στάδιο κινήθηκε η διαδικασία ελέγχου των εγκαταστάσεων σε Καλαμάτα και Σάμο η Οικονομική Αστυνομία και η ΓΓΔΕ βρήκαν κλειστές τις επιχειρήσεις και παρά το ότι ζητήθηκε σε μια περίπτωση άδεια Εισαγγελέα για να γίνει επιτόπια έρευνα αυτή δεν δόθηκε.

Έτσι το μόνο που τεκμηριώθηκε ήταν η περίπτωση της Κρήτης όπου εντοπίστηκαν 10 τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 «μαϊμού» εμφιαλωμένα ποτά.

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

16 σπουδαία έργα του Α. Τάσσου σε έκθεση στη Μεσσήνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στις 17 και 18 Αυγούστου η “Γιορτή Σύκου” στον Πολύλοφο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ