Ξεφύτρωσε και νέα χωματερή στο δήμο Πύλου – Νέστορος

//

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι χωματερές σε διάφορους δήμους της Μεσσηνίας, αποδεικνύοντας την αδυναμία της τοπικής αυτοδιοίκησης να διαχειριστεί το πρόβλημα.

Σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων φαίνεται ότι έχει μετατραπεί ο χώρος των παλιών σφαγείων της Πύλου. Αδιάψευστος μάρτυρας οι σχετικές φωτογραφίες που δείχνουν σκουπίδια να έχουν τοποθετηθεί στον χώρο. Μάλιστα στη μια φωτογραφία διακρίνεται απορριμματοφόρο, προφανώς του δήμου Πύλου – Νέστορος. Το ερώτημα που γεννάται, πλέον, είναι ποιος είναι εκείνος που τελικά θα προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους πολίτες από τη δημιουργία τέτοιων ανεξέλεγκτων χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων, αλλά και με την ανοχή ποιων μετατρέπονται χώροι που δεν έχουν καμία σχετική αδειοδότηση και δεν πληρούν καμία προϋπόθεση σε χωματερές.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πύλο λειτουργεί η χωματερή στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, η οποία αποτελεί “ανοιχτή πληγή” για την Πύλο και τους κατοίκους της. Μάλιστα, η συγκεκριμένη χωματερή βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση, προκειμένου να προσδιοριστεί εάν η λειτουργία της είναι σύννομη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έλεγχος για χρέος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του δήμου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Κινητοποίηση” του κράτους για το βραδινό μπάνιο στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ