Μ. Μάκαρης: “Δεν θα ακολουθήσουμε το δήμαρχο Καλαμάτας”

Απάντηση στην προσωπική επίθεση που δέχθηκε από το δήμαρχο Καλαμάτας έδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο κ. Μάκαρης, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, επέμεινε στην ανάγκη προγραμματικής αντιπολίτευσης και αρνήθηκε να μπει σε “κοκορομαχίες”, παρά το γεγονός οτι δέχθηκε επίθεση με χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Χθες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας” σημείωσε ο επικεφαλής της μείζωνος μειοψηφίας “αναπτύξαμε, ως αντιπολίτευση μια σειρά από επιχειρήματα και θέσεις για σημαντικά θέματα του δήμου Καλαμάτας. Ο δήμαρχος Καλαμάτας αντί να απαντήσει με επιχειρήματα σε όλες αυτές τις θέσεις, τις οποίες αναπτύξαμε προχώρησε σε ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις εναντίον της αντιπολίτευσης. Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτή την ατελέσφορη τακτική, η οποία υποβαθμίζει το δημοτικό συμβούλιο”.

Αντίδραση και από τον Μ. Αντωνόπουλο

Η επίθεση του κ. Νίκα στον κ. Μάκαρη προκάλεσε την αντίδραση και του επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”, Μιχάλης Αντωνόπουλος. “Είναι κοινή διαπίστωση όλων μας ότι το δημοτικό συμβούλιο παρουσιάζει μια μεγάλη δυσλειτουργία, σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του. Πολλές φορές η λειτουργία του ξεφεύγει από τα θεσμικά πλαίσια και τον κανονισμό λειτουργίας του. Ο ίδιος ο δήμαρχος έχει υποβαθμίσει και το ρόλο του προέδρου του συμβουλίου, αλλά και υπερβαίνει τις εξουσίες που έχει. Χθες το βράδυ φθάσαμε σε μια ευθεία αντιπαράθεση, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με αιχμές και γενικά με πράγματα που δεν λέγονται σε ένα δημοτικό συμβούλιο από έναν δήμαρχο προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Ο δήμαρχος και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να δουν όλα αυτά τα ζητήματα. Θα πρέπει να γίνει μια σύσκεψη με την συμμετοχή όλων, προκειμένου να δούμε πως μπορούμε να λειτουργήσουμε προς όφελος της πόλης. Πραγματικά λυπάμαι που βρισκόμαστε σε αυτή τη δυσάρεστη θέση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος.

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Νίκας και η παράταξή του δίνουν το “κλειδί” της Καλαμάτας στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λιμεναρχείο Πύλου: Το λάθος που παραλίγο να προκαλέσει “πόλεμο”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ