Ο Νίκας ζήτησε ρουσφέτι από τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

/

Από τη μια πλευρά κατήγγειλε την κυβέρνηση για “μιλημένα” έργα και από την άλλη πλευρά ζήτησε βοήθεια ώστε και η Καλαμάτα να ενταχθεί στο πακέτο των “μιλημένων” έργων! Πολιτική λογική στα όρια της πολιτικής παράνοιας από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι το πρόγραμμα που θέλει ο δήμος να εντάξει την κατασκευή του έργου του ανοιχτού θεάτρου της Καλαμάτας είναι “μιλημένο”. Μάλιστα, ο κ. Νίκας χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη λέξη κατά την τοποθέτησή του τουλάχιστον πέντε φορές. Και ενώ θα περίμενε κανείς από τον πρώτο πολίτη της πόλης να καταγγείλει την κυβέρνηση για την πρακτική των “μιλημένων” έργων, όπως ο ίδιος υποστήριξε, όχι μόνο δεν το έκανε αλλά αντιθέτως ζήτησε από τη μείζονα μειοψηφία να μεσολαβήσει, προκειμένου να μπει και η Καλαμάτα στο πρόγραμμα! Ουσιαστικά, αντί ο δήμαρχος Καλαμάτας να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις, που ο ίδιος διαπίστωσε, στη λογική του ρουσφετιού ζήτησε βοήθεια, ώστε και η Καλαμάτα να ενταχθεί στο πακέτο των “μιλημένων” έργων! Και όλα αυτά τη στιγμή που, ακόμα και ο κ. Νίκας, αναγνώρισε τις ελλείψεις της μελέτης που έχει κάνει ο δήμος για το συγκεκριμένο έργο.

Τα 22.000.000 ευρώ του προγράμματος είναι μιλημένα και σημαδεμένα. Γι αυτό το υπουργείο έδωσε μόνο 40 μέρες προθεσμία για την υποβολή μελετών” είπε συγκεκριμένα χθες ο κ. Νίκας τονίζοντας ότι “ο,τι γινόταν χθες γίνεται και σήμερα, δεν αλλάζει ο Έλληνας και η Ελλάδα”. Παρά τις πιο πάνω διαπιστώσεις ο κ. Νίκας κατέληξε λέγοντας: “Παρακαλώ θερμά τη μείζονα μειοψηφία να συμβάλει στην κατασκευή του έργου, παρακαλώ, ειδικά τη μείζονα μειοψηφία, να βοηθήσει”!

Σήκωσαν το γάντι

Σημειώνεται ότι στις …επικλήσεις του κ. Νίκα για βοήθεια απάντησαν τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας στηλιτεύοντας τη λογική του δημάρχου Καλαμάτας, αποκλείοντας παράλληλα κάθε περίπτωση συμμετοχής της παράταξής τους σε τέτοιες διαδικασίες. “Δεν μπορούμε να συνταχθούμε με τις απόψεις σας. Δεν μπορείτε, μπροστά στην αναγκαιότητα του έργου να εκβιάζεται τις δημοτικές παρατάξεις” σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Μάκαρης. Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της παράταξης, Σταμάτης Μπεχράκης, υπογράμμισε ότι “τα επιχειρήματα του δημάρχου Καλαμάτας περί μιλημένων και σημαδεμένων έργων δεν στέκουν. Αυτά που λέτε είναι παράλογα”.

Έργο χωρίς μελέτες

Εκείνο που δεν είπε ο κ. Νίκας, αλλά έγινε εμφανές από τη συζήτηση, είναι ότι η μελέτη της κατασκευής του ανοιχτού θεάτρου είναι στον αέρα. Αυτό αποδείχθηκε χθες από τον καταιγισμό ερωτημάτων που κατατέθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή και ακουστική μελέτη, ενώ δεν απαντήθηκε εάν υπάρχει ακόμα και στατική μελέτη! Ο κ. Νίκας προσπάθησε να κρύψει όλες αυτές τις ελλείψεις με την αναφορά του περί “μιλημένων” έργων με στόχο να προλάβει τις αντιδράσεις από ενδεχόμενη απόρριψη του έργου, χωρίς ωστόσο να πείσει κανέναν.

Σε ποιόν ανήκει το οικόπεδο;

Την ίδια στιγμή θέμα φαίνεται ότι υπάρχει ζήτημα και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου στο οποίο θέλει να κατασκευάσει το ανοιχτό θέατρο ο δήμος Καλαμάτας! Αυτό προκύπτει απο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας www.kalamatajournal.gr σε σχετικό δημοσίευμα της οποίας σημειώνεται οτι ο χώρος ανήκει σε ιδιώτη , σύμφωνα με τα στοιχεία του κτηματολογίου. Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ του kalamatajournal.gr σημειώνεται: “στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με Κωδικό Αριθμό 360884401001, η κυριότητα της όχθης ανήκει στους Μπάκα Ιωάννη (34%), Μπάκα Κωνσταντίνο (33%) και Μπάκα Σπυρίδων (33%)”.

Κριτική από τις αντιπολιτεύσεις

Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι ο κ. Νίκας επιχείρησε να προκαλέσει εντυπώσεις με τις αναφορές του περί “μιλημένων” έργων, δεν απέφυγε την σκληρή κριτική των αντιπολιτεύσεων. Ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι η ανάγκη της πόλης για ανοιχτό θέατρο είναι πάγια η δημοτική αρχή έσπευσε την τελευταία στιγμή να ετοιμάσει μια μελέτη η οποία έχει σημαντικές ελλείψεις. Ο κ. Μάκαρης τόνισε οτι η επιλογή του χώρου είναι λανθασμένη και υπογράμμισε οτι αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η έλλειψη σχεδιασμού της δημοτικής αρχής. Αντίθετος με τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Θεόδωρος Μπρεδήμας. Ο κ. Μπρεδήμας μίλησε για ακατάλληλο χώρο και ζήτησε να κατασκευαστεί ένα μεγαλύτερο ανοιχτό θέατρο. Σκληρή κριτική άσκησε στη δημοτική αρχή και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος ο οποίος στάθηκε στην έλλειψη πληρότητας της μελέτης και στην λανθασμένη επιλογή του χώρου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις αντιδράσεις και την σκληρή κριτική που δέχθηκε η δημοτική αρχή για το θέμα ο κ. Νίκας παραδέχθηκε τις ατέλειες που υπάρχουν στη μελέτη και συμφώνησε ότι “κάπου αλλού (σσ η κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου) ίσως να ήταν καλύτερα”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σφοδρή επίθεση σε Λαμπρόπουλο και ΝΔ για τα οδικά έργα της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εγκάθετοι του Καφαντάρη προσπαθούν να απαξιώσουν το messiniapress

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια»