Σε πολιτική αφασία τα “τέκνα” του Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία

13 Αυγούστου 2016

Ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας έχει μετατραπεί σε “τροχονόμο” των εσωτερικών διενέξεων. Αδυνατούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και να εκφράσουν πολιτικές θέσεις. Σιωπούν στις αιχμές, του δικού τους, Λαμπρόπουλου. Σιωπούν στην ευθεία επίθεση του γγ υποδομών. Σιωπούν παντού.

Ακέφαλη φαίνεται ότι είναι η Νέα Δημοκρατία στη Μεσσηνία καθώς ο τοπικός κομματικός μηχανισμός όχι μόνο δεν μπορεί να αρθρώσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο, αλλά έχει μετατραπεί σε “μαγαζί” των ανθρώπων του Σαμαρά στη Μεσσηνία. Έτσι, ακολουθώντας την πολιτική ραστώνη του πρώην, ο τοπικός κομματικός μηχανισμός ούτε παρεμβαίνει στα προβλήματα του Νομού, ούτε απαντά στην σκληρή κριτική που δέχεται η ΝΔ, τόσο από “γαλάζια” όσο και από κυβερνητικά στελέχη.

Το “καμπανάκι” Λαμπρόπουλου – Νίκα

Την περασμένη Πέμπτη ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εντόπιζε το πρόβλημα θεσμικής αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Μεσσηνίας. “Στο Νομό δεν υπάρχει πλέον θεσμική Αντιπολίτευση. Κανένας δεν μιλάει, κανένας δεν πιέζει πολιτικά” ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο κ. Λαμπρόπουλος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, έμπειρος στα πολιτικά πράγματα του Νομού, έχει εκφράσει εγκαίρως τη δυσαρέσκειά του για την απουσία ουσιαστικού πολιτικού λόγου τόσο από τον μοναδικό βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον τοπικό κομματικό μηχανισμό. Με τι θέσεις Λαμπρόπουλου έχει συνταχθεί και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγίωτης Νίκας, ο οποίος επίσης έχει διαπιστώσει το πρόβλημα τόσο στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά όσο και στον κομματικό μηχανισμό.

Κάνει “πάρτι” ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ανακοίνωση Λαμπρόπουλου, με την οποία εκτός από κριτική στον Σαμαρά και στην τοπική ΝΔ ασκούσε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες. Με μια μακροσκελή του ανακοίνωση ο κ. Δέδες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, στον Αντώνη Σαμαρά και στον Γ. Λαμπρόπουλο για ζητήματα της Μεσσηνίας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι θα περίμενε κανείς κάποια αντίδραση, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν και πάλι το δρόμο της σιωπής. Σιωπή που δείχνει δύο πράγματα: Πρώτον ότι ο τοπικός κομματικός μηχανισμός δεν διαθέτει κανένα πολιτικό αντανακλαστικό και δεύτερον ότι αποτελούν διακοσμητικές φιγούρες που δεν μπορούν να παράξουν πολιτικό λόγο για τα ζητήματα του Νομού.

Απλά είναι άνθρωποι του Σαμαρά…

Βεβαίως όλα αυτά είχαν εντοπιστεί εγκαίρως από πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Πολλά από αυτά προέβλεπαν, αμέσως μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης νέων οργάνων στον κομματικό μηχανισμό, ότι τα πρόσωπα που επιβλήθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά στις κομματικές θέσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του κόμματος, δεν μπορούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο ικανό να απαντήσει στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες της Μεσσηνίας για τις πολιτικές θέσεις της ΝΔ. Χαρακτηριστικά, έμπειρο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει ότι “τα πρόσωπα που βρίσκονται σε θέση ευθύνης του κομματικού μηχανισμού, όχι μόνο δεν μπορούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, αλλά δεν μπορούν να προστατεύσουν τον άνθρωπο που τους τοποθέτησε στις θέσεις αυτές. Δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε τον Αντώνη Σαμαρά”.

Ραβασάκι” στον Κυριάκο

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα της κομματικής εκπροσώπησης της Μεσσηνίας έχει ήδη τεθεί στην νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από πλήθος στελεχών της Μεσσηνίας. Η ηγετική ομάδα της “γαλάζιας” παράταξης γνωρίζει το πρόβλημα και αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να λάβει μέτρα, βγάζοντας στο προσκήνιο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που δεν έχουν καμία σχέση με τον τωρινό κομματικό μηχανισμό, αλλά που μπορούν να σηκώσουν το επικοινωνιακό βάρος της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.

ALTER EGO MEDIA - Ανακοίνωση Διάθεσης Ενημερωτικού Δελτίου
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολυλίμνιο: 24χρονη από την Πάτρα έχασε τη ζωή της από κατολίσθηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκλονίζει ο πατέρας της 24χρονης που έχασε τη ζωή της στο Πολυλίμνιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

«Δώρο» Μητσοτάκη σε Πτωχό με φόντο τη διαγραφή Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία: Β’ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες που ήθελαν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να αναβαθμίζεται στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Β’ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ είναι από

Χρυσομάλλης: Το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού αποτελεί τον άσβηστο φάρο για έναν κόσμο με περισσότερη ειρήνη, αλληλεγγύη και αγάπη

Μήνυμα, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων, απευθύνει ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης. Αναλυτικά, ο κ. Χρυσομάλλης σημειώνει στο

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτέλους η Πολιτεία εκπληρώνει την υποχρέωσή της απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους – Η προσπάθειά μας δεν σταματά εδώ»

Στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την επέκταση της απαλλαγής από τη φαρμακευτική δαπάνη σε χαμηλοσυνταξιούχους, αναφέρεται με δήλωσή του

Δείτε επίσης