Ένας Μεσσήνιος σαμαρικός αποθέωσε το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα

Το εγκώμιο του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, έπλεξε σήμερα με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, Δημήτρης Καλογερόπουλος. Ο κ. Καλογερόπουλος, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, κατάγεται από τη Μεσσηνία και αποτελεί προσωπικό φίλο του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Καλογερόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για την ανάπτυξη της Καλαμάτας τονίζοντας ότι “τα έργα που έχουν γίνει είναι τεράστια” με αποτέλεσμα η Πόλη να έχει αλλάξει άρδην. Ο κ. Καλογερόπουλος, μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Καλαμάτα με τις πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2016, σημειώνοντας ότι μέχρι τότε τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είχαν ολοκληρωθεί, τα οποία δεν στάθηκαν ικανά να ανακόψουν την αναπτυξιακή της πορεία.

Ξεχωρίζει ο Χαρίστης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογερόπουλος, αφού διευκρίνισε ότι δεν ανήκει στην κυβερνώσα παράταξη, αναφέρθηκε με θερμά λόγια και στον Μεσσήνιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση. “Είναι ένα στέλεχος που ξεχωρίζει από την κυβέρνηση” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογερόπουλος αναφερόμενος στον Μεσσήνιο πολιτικό. Πάντως, οι κολακευτικές αναφορές του κ. Καλογερόπουλου στο πρόσωπο του Αλέξη Χαρίτση δεν τον εμπόδισαν να εκφράσει τις επιφυλάξεις του για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. 

Η συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον κ. Καλογερόπουλο για την άριστη συνεργασία και τη βοήθεια που προσφέρει στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ γνωστοποίησε ότι συζητήθηκαν η φιλοξενία παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς με τη διαδικασία των voucher και η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης στην Καλαμάτα, καθώς και στην περιφέρεια του Δήμου, όπου θα φιλοξενηθούν περί τα 350 παιδιά, προερχόμενα από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.
Τη συζήτηση απασχόλησαν, επίσης, θέματα ανάπτυξης, που η ΕΕΤΑΑ επιδιώκει την προώθησή τους σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση. “Εμείς συμφωνούμε η συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει τη διαχείριση κάποιων πόρων. Είναι βέβαιο ότι η ΕΕΤΑΑ είναι πιο κοντά μας απ’ ό,τι τα Υπουργεία, με τα τομεακά Προγράμματα. Είναι βέβαιο ότι, αν αυτό το σχέδιο προχωρήσει, θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποια έργα σύντομα και με την τεχνική υποστήριξη της Εταιρείας” δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Με θερμά λόγια μίλησε ο Δ. Καλογερόπουλος (αριστερά) για το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα: 

ω3

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Αμνησία” Λαμπρόπουλου και για το ΠΑΣΟΚ και για τους δρόμους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τελευταία πράξη του δράματος η κηδεία των δύο νέων στη Χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑ

Δήμος Μεσσήνης: Στο πλευρό του Τσώνη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χριστοφιλόπουλος – Ανακοίνωση με αναφορές σε αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Τσώνη στηρίζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Μεσσήνης, Νίκος Χριστοφιλόπουλος. Αναλυτικά,