Τελευταία πράξη του δράματος η κηδεία των δύο νέων στη Χώρα

Γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί συνόδευσαν τους άτυχους φίλους, Αντώνη Ζαγκλή και Θανάση Κυριακόπουλο, στο τελευταίο τους ταξίδι. Τελευταίο αντίο από χιλιάδες κόσμου σε δυο αγαπητούς νέους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους. Παρουσία του Μητροπολίτη Τριφυλίας η νεκρώσιμη ακολουθία.

Χιλιάδες κόσμου, γνωστοί και άγνωστοι κατέκλυσαν το πρωί την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Χώρας, προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον 24χρονο Αντώνη Ζαγκλή και στον 30χρονο Θανάση Κυριακόπουλο, προκειμένου να ξεπροβοδίσουν στην τελευταία τους κατοικία δύο νέα παιδιά που ήταν αγαπητά όχι μόνο στη Χώρα, αλλά και στις γύρω περιοχές.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ξεκίνησε στις 11 το πρωί παρουσία του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου.

Μετά το τέλος της θρησκευτικής τελετής οι δύο νέοι βγήκαν στον δρόμο για το τελευταίο τους ταξίδι. Μαζί τους χιλιάδες κόσμου, ακολουθούσαν βουβά τους δύο νέους στο δρόμο για την τελευταία τους κατοικία. Λίγο πριν η πομπή φτάσει στο νεκροταφείο της Χώρας τους δύο νέους πήραν στην “αγκαλιά” τους οι φίλοι τους, σε μια συμβολική κίνηση τιμής και αγάπης στα δύο παιδιά. Οι φίλοι των δύο νέων, με τον πόνο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους, ήταν αυτοί που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας την τελευταία πράξη του δράματος, να οδηγήσουν τον Αντώνη και τον Θανάση στην τελευταία τους κατοικία. Η ταφή των δύο παιδιών ολοκληρώθηκε γύρω στη μια το μεσημέρι και όλοι έδωσαν μια υπόσχεση: να μην ξεχάσουν ποτέ τον Θανάση Κυριακόπουλο και τον Αντώνη Ζαγκλή, δύο φίλους που έχασαν τη ζωή τους στον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ένας Μεσσήνιος σαμαρικός αποθέωσε το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίδειξη …έργου από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ