Όργιο σπατάλης: 425.000 ευρώ σε δεξιώσεις, γιορτές και δημόσιες σχέσεις

/

Απίστευτες σπατάλες, στα όρια της κοινωνικής πρόκλησης, συναντά κανείς στο σχέδιο του προϋπολογισμού του δήμου Καλαμάτας για το 2017. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κωδικός που σχετίζεται με τις δαπάνες δεξιώσεων, εθνικών και τοπικών εορτών όπου μόνο για το 2017 ο δήμος υπολογίζει ότι θα διαθέσει το ποσό των 280.000 ευρώ!

Μπορεί να υπάρχει οικονομική κρίση, μπορεί οι πολίτες της χώρας να στενάζουν από το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, στο οποίο είναι αναγκασμένοι να ζουν, ωστόσο δεν φαίνεται ότι ισχύει το ίδιο για το δήμο Καλαμάτας. Μια πρόχειρη ματιά αν ρίξει κανείς στον προϋπολογισμό του 2017 θα καταλάβει ότι όχι απλά η δημοτική αρχή εξακολουθεί να κάνει σπατάλες, αλλά προκαλεί το κοινωνικό σύνολο με την αλόγιστη χρήση των πόρων σε δράσειw που κάθε άλλο παρά παραγωγικές είναι.

Ο κωδικός 6443

Η μεγαλύτερη σπατάλη που μπορεί να εντοπίσει κάποιος δεν είναι άλλη από αυτή που περιγράφεται στον κωδικό 6443, κωδικό που αφορά τις δαπάνες που προϋπολογίζονται να διατεθούν το 2017 για τη διοργάνωση δεξιώσεων, εθνικών και τοπικών εορτών. Το ποσό που υπολογίζει ο δήμο ότι θα διαθέσει φτάνει τα 280.000 ευρώ και μάλιστα είναι αυξημένο σε σχέση με το 2016 κατά 100.000 ευρώ (180.000 ευρώ ήταν ο αντίστοιχος κωδικός του 2016).

Τα “άγνωστα” 120.000 ευρώ

Ωστόσο, το πιο πάνω ποσό δεν είναι το μοναδικό που προκαλεί το μέσο πολίτη. Σύμφωνα πάντα με τον προϋπολογισμό του δήμου Καλαμάτας, υπάρχει ένας ακόμα κωδικός, από τον οποίο όχι μόνο προκύπτει σπατάλη, αλλά δεν αποτυπώνεται καν με ακρίβεια που θα δοθούν τα εν λόγω χρήματα. Ο λόγος για τον κωδικό 6434 που αφορά 145.000 ευρώ. Ως περιγραφή αυτού του ποσού αναφέρεται η φράση “λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων”, φράση η οποία, προφανώς, δεν αποτυπώνει τον ακριβή σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την διάθεση αυτού του ποσού.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ίδρυση Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα αζήτητα του δήμου Πύλου – Νέστορος σημαντικό ακίνητο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια»