Σχέδιο εξόντωσης των “μικρών” επαγγελματιών από το δήμο Καλαμάτας

//

Οι “μικροί” επαγγελματίες στο στόχαστρο Νίκα. Γενικολογίες για όσους χρωστούν μεγάλα ποσά στο δήμο και παίρνουν άδειες λειτουργίας. Σε φιάσκο μετατράπηκε το επικοινωνιακό τρικ της “επιχείρησης νομιμότητας” με τα τραπεζοκαθίσματα. Επεισόδιο στο δημαρχείο με αγανακτισμένο επαγγελματία. Ο δήμος ζήτησε την προστασία της αστυνομίας!

Μόνο λίγες ώρες χρειάστηκαν, προκειμένου να μετατραπεί η επικοινωνιακή φιέστα του δήμου Καλαμάτας σε επικοινωνιακό φιάσκο. Τελικά η επιχείρηση “νομιμότητα” που θέλησε να στήσει η δημοτική αρχή Καλαμάτας, με το μάζεμα τραπεζοκαθισμάτων, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ρίξει στάχτη στα μάτια, εξαντλώντας την αυστηρότητά της σε μικρούς επαγγελματίες την ίδια στιγμή που δεν είναι σε θέση να απαντήσει πειστικά για μεγαλοοφειλέτες επαγγελματίες, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι χρωστούν στο δήμο λαμβάνουν άδειες λειτουργίας.

Αυστηρός για τους “μικρούς” 

Με σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιβολής κυρώσεων από το δήμο στους επαγγελματίες που δεν τηρούν όσα οι νόμοι ορίζουν. Ο κ. Νίκας σημείωσε αρχικά ότι “είναι μικρό το ποσοστό των επιχειρηματιών που δεν τηρούν τους κανονισμούς” και προσέθεσε ότι “υπάρχει απαίτηση από τους επιχειρηματίες που τηρούν τη νομιμότητα να επιληφθεί ο δήμος σε εκείνους που δεν την τηρούν”. Παράλληλα ο δήμαρχος Καλαμάτας επανέλαβε σε αυστηρό ύφος ότι η δημοτική αστυνομία θα επιβάλει τη νομιμότητα στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του.

Γενικολογίες για τους μεγαλοοφειλέτες

Ο κ. Νίκας όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα για το αν οι μόνες παραβάσεις που έχουν εντοπιστεί από το δήμο αφορούν μόνο παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου ή εάν υπάρχουν περιπτώσεις επαγγελματιών που χρωστούν πολλά χρήματα στο δήμο και παρόλα αυτά τους χορηγούνται άδειες λειτουργίας αρκέστηκε σε γενικολογίες. “Υπάρχουν πολλοί που χρωστούν” παραδέχθηκε αρχικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ο ίδιος δήλωσε λίγα λεπτά πριν για “λίγους επαγγελματίες που παρανομούν”. Όντας εμφανώς σε αδυναμία να απαντήσει πειστικά για τους μεγαλοοφειλέτες του δήμου ο κ Νίκας αρκέστηκε να σημειώσει ότι εντός των ημερών θα ζητηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου να επιβληθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και σε αυτούς που χρωστούν. ομολογώντας εμμέσως ότι μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου δεν έχουν πράξει τα δέοντα.

Επικοινωνιακές φιέστες για τους “μικρούς”

Και ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας αρκέστηκε σε γενικολογίες σε σχέση με “μεγάλους” επιχειρηματίες της πόλης, δεν έκανε το ίδιο σε σχέση με τους “μικρούς”. Σήμερα η δημοτική αστυνομία κατόπιν εντολής της δημοτικής αρχής προχώρησε σε αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν παραβεί τους σχετικούς κανονισμούς. Ο δήμος παρενέβη σε δύο μικρές επιχειρήσεις στο ιστορικό κέντρο και στο νότιο μέρος της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας. Σύμφωνα, δε, με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στο Ιστορικό Κέντρο, η παρέμβαση του δήμου έγινε, προκειμένου να αφαιρεθούν 4 τραπέζια από μια επιχείρηση που καθημερινά προσπαθεί να σταθεί όρθια σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Το επεισόδιο στο δήμο

Ο ιδιοκτήτης της πιο πάνω επιχείρησης σήμερα το πρωί, μετά την αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων από την επιχείρησή του, βρέθηκε στο δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στο δήμαρχο. Η διαμαρτυρία εξελίχθηκε σε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του επαγγελματία και στελεχών του δήμου, τα οποία ο πρώτος κατηγόρησε ευθέως για μεροληπτική συμπεριφορά έναντι μιας μικρής επιχείρησης βιοπαλαιστών. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου κάποιος από το δήμο κάλεσε την αστυνομία (άραγε γιατί;) της οποίας άνδρες έφτασαν στο δημαρχείο, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ρυθμούς Locomondo χθες η Καλαμάτα (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Άρτος – Οίνος – Έλαιον” από αύριο στο πάρκο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.