Υποτροφίες σε 17 φοιτητές από το κληροδότημα “Σκιά”

19 Αυγούστου 2016

«Είμαι υπερήφανος διότι από το Δήμο Καλαμάτας έχουμε δώσει σε υποτροφίες, από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, 364.800 ευρώ συνολικά από το 2008 και σήμερα δίδουμε 76.800 ευρώ στα παιδιά μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη ενός ανθρώπου που γεννήθηκε το 1912 στην Καλαμάτα, εργάσθηκε ως δημόσιος υπάλληλος και διετέλεσε Επιθεωρητής Οικονομικών Εφοριών και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία τα εκχώρησε στο Δήμο Καλαμάτας, για την υποστήριξη των παιδιών που σπουδάζουν. Έχουμε και τέτοιους καλούς ανθρώπους στην κοινωνία και ο Δήμος μας τον τιμά και μετά θάνατον. Η μεγαλύτερη τιμή είναι να δίνουμε τα εισοδήματα από τα ακίνητα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά σε εσάς και στις οικογένειές σας και η δουλειά του Δήμου είναι η καλή διαχείριση των ακινήτων, ώστε να προσφέρουν έσοδα για τη χορήγηση υποτροφιών».
Τα ανωτέρω ανέφερε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας προς τους υποτρόφους φοιτητές του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά ή εκπροσώπους τους, καθένας από τους οποίους έλαβε επιταγή 4.800 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016. Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε τα στελέχη της Υπηρεσίας και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Φάβα, για την καλή δουλειά που κάνουν, όσον αφορά στην αξιοποίηση των κληροδοτημάτων.
Οι υπότροφοι για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016, που έλαβαν σήμερα την οικονομική στήριξη, η οποία αντιστοιχεί στην υποτροφία, είναι οι εξής, 15 παλιοί και μία νέα:
1. Παναγιωτόπουλος Μιχαήλ του Σταύρου
2. Ηλιόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου
3. Μιχαλοπούλου Ολυμπία του Ευαγγέλου
4. Γκόνη – Ρήγα Παναγιώτα – Μαρία του Γεωργίου
5. Ξενούλη Μαρία του Παναγιώτη
6. Ψυχογυιός Ιωάννης του Παναγιώτη
7. Μαυριτσάκης Παναγιώτης του Ιωάννη
8. Ηλιόπουλος Παναγιώτης του Αναστασίου
9. Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου
10. Σπηλιόπουλος Απόστολος του Αναστασίου
11. Πλιού Γεωργία του Παναγιώτη
12. Καρκαλούτσου Μυρτώ του Παρασκευά
13. Αλαγάς Ραφαήλ – Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
14. Μαντάς Νικόλαος του Αθανασίου
15. Παρασκευόπουλος Παναγιώτης του Φωτίου
16. Ζυγουράκη Ελένη – Άννα του Διονυσίου (νέα υπότροφος).
Επίσης, θα ακολουθήσει προσεχώς, για τεχνικούς λόγους, η επίδοση επιταγής όσον αφορά σε μία νέα υποτροφία προς επιτυχούσα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που αποφοίτησε από το Λύκειο το 2015, τη Ναταλία Φαν Νίκερκ του Ιωάννη.
Επισημαίνεται πως στην Επιτροπή, η οποία επιλέγει τους υποτρόφους, δε μετέχει εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, αλλά τη συγκροτούν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

 

 

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εικόνες σοκ και ντροπής στο νεκροταφείο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νυχτερινή επίσκεψη στο ανάκτορο του Νέστορα στη Χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας: Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Μεσσηνία – Οι περιοχές του Νομού που έχουν σημειωθεί οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες

Θερμοκρασίες πάνω από τους 41 βαθμούς Κελσίου κατέγραψε το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Μεσσηνία την Τετάρτη (12/6).

Καύσωνας/Μεσσηνία : Τους 39,6 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο – Οι μέγιστες θερμοκρασίες σε 7 περιοχές του Νομού

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Τρίτη (11/6) στη Μεσσηνία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Σκάλα,

Δείτε επίσης