Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης κατά της δημοτικής αρχής Νίκα

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής Καλαμάτας και των αντιπολιτεύσεων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου. Στο στόχαστρο των αντιπολιτεύσεων, κυρίως της μείζονος, μπήκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση επαγγελματιών της πόλης, με τη διαχείριση των απορριμμάτων και με την κατασκευή του νέου δημαρχείου.

Κόκκινο χτύπησε η αντιπαράθεση μεταξύ μελών της δημοτικής αρχής και μελών της μείζονος αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το μέλος της αντιπολίτευσης, Σταμάτης Μπεχράκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής για το θέμα που σχετίζεται με την τήρηση της νομιμότητας στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από επαγγελματίες της πόλης, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και για το έργο του νέου δημαρχείου.

Καταγγελίες για “ευνοούμενους”

Ο κ. Μπεχράκης κατηγόρησε ανοιχτά τη δημοτική αρχή ότι εξυπηρετεί δικούς της ανθρώπους, την ίδια στιγμή που άλλους του κυνηγά! “Εκείνους που θέλετε τους διευκολύνετε. Όταν κάποιοι επαγγελματίες ανήκουν στη δική σας παράταξη δεν σας ενοχλεί” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεχράκης κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Ολομέτωπη επίθεση για τα σκουπίδια

Ο κ. Μπεχράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής και για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. “Πρέπει να εξηγήσετε στους πολίτες γιατί κλείσατε τη ΜΟΛΑΚ. Για ψηφοθηρικούς λόγους πετάξατε εκατομμύρια ευρώ. Για ψηφοθηρικούς λόγους χρεώσατε τους δημότες με εκατομμύρια ευρώ” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεχράκης. Στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αναφέρθηκε και το δεύτερο μέλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαβατάς. “Δίνατε απευθείας αναθέσεις, ύψους 2.500.000 εκατομμυρίων ευρώ, σε κάποιον που σήμερα βρίσκεται εκτός φυλακής για λόγους υγείας. Σε κάποιον που ποτέ, παρότι είχε υποχρέωση, δεν σας είπε που πηγαίνει τα σκουπίδια” σημείωσε ο κ. Φαβατάς.

Επίθεση και για το νέο δημαρχείο

Οι επιθέσεις εναντίον της δημοτικής αρχής δεν σταμάτησαν εκεί. Τόσο ο κ. Μπεχράκης όσο και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, άσκησαν σκληρή κριτική και στο έργο που σχετίζεται με το νέο δημαρχείο. “Αντί να πιέσουμε για να φτιαχτεί ένας χώρος υγείας επιλέξατε να φτιαχτεί ένα δεύτερο δημαρχείο. Φτιάξατε ένα δεύτερο δημαρχείο με τη λογική ότι ο δήμαρχος πρέπει να μπορεί να επιβλέπει τους υπαλλήλους. Αυτές είναι πρακτικές του 19ου αιώνα” σημείωσε ο κ. Μπεχράκης. Από την πλευρά του ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε: “Το νέο δημαρχείο στοίχισε 6.000.000 ευρώ και έγινε μόνο για την υστεροφημία του νυν δημάρχου Καλαμάτας. Αυτά οι δημότες της Καλαμάτας πρέπει να τα ξέρουν γιατί αυτοί τα πληρώνουν”.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής

Απαντήσεις, στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι μειοψηφίες για τα συγκεκριμένα ζητήματα, προσπάθησαν να δώσουν τα μέλη της δημοτικής αρχής που συμμετέχουν στην οικονομική αρχή. Αρχικά ο Δ. Μπασακίδης και ο Θ. Ηλιόπουλος αντέδρασαν έντονα στις καταγγελίες του κ. Μπεχράκη για “ευννοούμενους” επαγγελματίες. Κατηγόρησαν την αντιπολίτευση ότι λασπολογεί και την κάλεσαν να προσκομίσει στοιχεία για να στηρίξει την καταγγελία της. Γι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων απάντησε ο Γ. Φάββας, ο οποίος σημείωσε ότι η δημοτική αρχή είναι υπερήφανη για την διαχείριση των απορριμμάτων που κάνει. Από την πλευρά του ο Ν. Μπασακίδης απάντησε στις αιχμές που αφορούσαν το νέο δημαρχείο. Ο κ. Μπασακίδης υποστήριξε ότι η κατασκευή του θα προσφέρει στην πόλη τόσο σε οικονομικό όσο και σε διοικητικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό έργο για το δήμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ