Στο έλεος της ανευθυνότητας της δημοτικής αρχής η Πύλος

/

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται αυτή τη στιγμή στη χωματερή του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για τη χωματερή για την οποία διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία Καλαμάτας, για τη χωματερή η οποία, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτελεί κίνδυνο για τους κατοίκους και το περιβάλλον της περιοχής.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στη χωματερή του Αγίου Νικολάου της Πύλου. Η φωτιά ξέσπασε εντός του χώρου που, υποτίθεται, ότι γίνονται εργασίες για την αποκατάστασή του. Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και του δήμου, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τις πηροφορίες που υπάρχουν η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και, αυτή τη στιγμή, έχει επεκταθεί σε σημαντικό τμήμα της χωματερής. Ο καπνός από την πυρκαγιά έχει γίνει αισθητός σε όλη την περιοχή και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Φοινικούντα.

Έγκλημα του δήμου

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στην συγκεκριμένη χωματερή αντιμετωπίζεται πρόβλημα πυρκαγιάς, δεδομένου ότι και στο παρελθόν έχει ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή. Κατά καιρούς, μάλιστσα, έχουν τεθεί ερωτήματα για το κατά πόσο έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας από το δήμο Πύλου – Νέστορος. Σημειώνεται, δε, ότι στα μέσα του περασμένου Ιουλίου το ζήτημα της συγκεκριμένης χωματερής το είχε θέσει και ο επικεφαλής της παράταξης “κοινωνία σε κίνηση” του δήμου Πύλου Νέστορος, Ηλίας Κανάκης. Ο κ. Κανάκης είχε κάνει αναφορά στον εισαγγελέα για το ζήτημα και ο εισαγγελέας με τη σειρά του είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό είχε γίνει αυτοψία από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας. Το πόρισμα της υπηρεσίας της Περιφέρειας ήταν, στην κυριολεξία, κόλαφος για το δήμο Πύλου – Νέστορος καθώς σε αυτό αναφέρονταν ότι η χωματερή αποτελεί κίνδυνο και για το περιβάλλον και για τους κατοίκους της περιοχής.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Χτύπημα” Τατούλη σε Νέα Δημοκρατία και Πατούλη για την ελονοσία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χιλιάδες άνθρωποι πίνουν νερό – λάσπη και ο δήμος δεν …ξέρει τίποτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τριγμοί στη «γαλάζια πολυκατοικία»: Ρουκέτες του δημάρχου Άργους εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Τι …διαμηνύει από το Facebook ο Καμπόσος στον Νίκα

Ευθεία επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νυν προέδρου