Χιλιάδες άνθρωποι πίνουν νερό – λάσπη και ο δήμος δεν …ξέρει τίποτα

/

Νερό εμφανώς ακατάλληλο για χρήση αναγκάστηκαν να πίνουν επί 15 ημέρες κάτοικοι της Μεσσηνίας. Εντολή για άμεση διακοπή υδροδότησης και ενημέρωση για την επικινδυνότητα του νερού μετά το ρεπορτάζ του messiniapress.

Ακατάλληλο νερό αναγκάζονταν να πίνουν επί 15 ημέρες οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Βλαχόπουλου αλλά και του οικισμού “Κούμαρο”, δεδομένου ότι οι βρύσες των σπιτιών, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αντί να βγάζουν νερό, βγάζουν λάσπη! Το πρόβλημα, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, παρουσιάστηκε και τον Ιούνιο όταν και τότε το νερό που έφτανε στα σπίτια ήταν εμφανώς ακατάλληλο για χρήση.

Αδιαφορία της δημοτικής αρχής

Οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με μαρτυρίες τους, ενημέρωσαν για το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή τα μέλη της δημοτικής αρχής αλλά και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες (ΔΕΥΑΠ). Ωστόσο, όχι μόνο η δημοτική αρχή δεν έπραξε τα δέοντα, προκειμένου το πρόβλημα να λυθεί, αλλά ουσιαστικά κορόιδευαν τους κατοίκους! Μάλιστα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι, μέλη της δημοτικής αρχής τους έλεγαν ότι το νερό ήταν καθαρό και ότι μπορούν να το χρησιμοποιούν άφοβα!

Τα μάζεψαν και έφυγαν

Όπως έλεγαν σήμερα κάτοικοι του χωριού, αρκετοί επισκέπτες αγανάκτησαν από την έλλειψη καθαρού νερού και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, διέκοψαν τις διακοπές τους στην περιοχή και έφυγαν άρον – άρον για τους τόπους μόνιμης διαμονής. Σημειώνεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό φτάνουν τους 1.000 και το καλοκαίρι σχεδόν διπλασιάζονται καθώς πολλοί που κατάγονται από την περιοχή επιστρέφουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Σήμερα, κάτοικος της περιοχής αγανακτισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα, αποθήκευσε δείγματα νερού από την περιοχή και το πρωί έφτασε στην Πύλο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Ο ίδιος κάτοικος την προηγούμενη ημέρα είχε αναγκαστεί να επισκεφθεί γιατρό καθώς το μικρό του παιδί αντιμετώπισε προβλήματα στομαχικών διαταραχών! Ο συγκεκριμένος κάτοικος αρχικά απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου (ΔΕΥΑΠ) από την οποία όμως δεν έλαβε καμία πειστική απάντηση. Ως εκ τούτου, το μόνο που απέμενε να πράξει ήταν να δοκιμάσει την τύχη του στο γραφείο του δημάρχου του δήμου Πύλου – Νέστορος.

Έκπληκτος ο αναπληρωτής του δημάρχου

Έτσι, επισκέφθηκε το γραφείο του αντιδημάρχου, Παναγιώτη Πετρόπουλου, ο οποίος εκτελεί χρέη δημάρχου μιας και ο κ. Καφαντάρης απουσιάζει σε καλοκαιρινές διακοπές. Ο κ. Πετρόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το πρόβλημα και έκπληκτος σημείωσε “ότι το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους”. Ο εκτελών χρέη δημάρχου, ιατρός στο επάγγελμα, παραδέχθηκε ότι “ακόμα εξ όψεως αποδεικνύεται ότι το νερό είναι ακατάλληλο” και έδωσε εντολή την ίδια στιγμή να διακοπεί η υδροδότηση στην περιοχή, να εκδοθεί ανακοίνωση για την ενημέρωση και την προστασία των κατοίκων και υποσχέθηκε ότι η δημοτική αρχή θα πράξει το παν, προκειμένου το πρόβλημα να επιλυθεί. Η αντίδραση του κ. Πετρόπουλου, καθ’ όλα ειλικρινής, αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή έχει χάσει κάθε επαφή με τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών της, δεδομένου ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί εκατοντάδες κατοίκους του δήμου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο έλεος της ανευθυνότητας της δημοτικής αρχής η Πύλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λευκή Νύχτα: Οι εκδηλώσεις στο …μεγαλειώδες πανηγύρι της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ