Λευκή Νύχτα: Οι εκδηλώσεις στο …μεγαλειώδες πανηγύρι της Καλαμάτας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν την 4η Λευκή Νύχτα, η οποία θα ξεκινήσει στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου 2016 και θα κρατήσει μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής, ανακοίνωσε ο δήμος Καλαμάτας. Το πρόγραμμα εμπεριέχει δεκάδες εκδηλώσεις – ο δήμος τις ονομάζει …πολιτιστικές – και αποδεικνύει ότι αν υπάρχει μια δημοτική αρχή, η οποία είναι ικανότατη στη διοργάνωση πανηγυριών, δεν είναι άλλη από τη δημοτική αρχή της Καλαμάτας. Εκείνο, πάντως, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό είναι πόσο θα στοιχήσει στους δημότες Καλαμάτας η διοργάνωση του πανηγυριού, μιας και η δημοτική αρχή δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα σχετικά ποσά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου: “Ο Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, οι οποίες θα ξεκινήσουν με μουσική περιοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με αφετηρία την έδρα της Φιλαρμονικής στην οδό Υπαπαντής, στις 20.00 και στάσεις στο Δημαρχείο, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων από την οδό Μακεδονίας, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην πλατεία Όθωνος.
Επίσης, στις 20.30, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα “Otherview”, ενώ στις 22.00, στην πλατεία 23ης Μαρτίου το συγκρότημα “Beat για beat” θα αποδώσει έντεχνο και ευρωπαϊκό τραγούδι.
Στην πλατεία Όθωνος θα διοργανωθεί παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς συλλόγους, με ώρα έναρξης 21.30, ενώ έντεχνο πρόγραμμα θα παρουσιάσει το συγκρότημα «Εκτός Απροόπτου» στις 23.00.
Έναντι του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας θα αναπτυχθούν δραστηριότητες για παιδιά, με έμφαση στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».
Η βραδιά θα μεταδίδεται μέσω ζωντανής ραδιοφωνικής και διαδικτυακής εκπομπής, από την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, που θα ξεκινήσει στις 19.0

Εκδηλώσεις, όμως, θα διοργανώσουν – σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας – και ιδιώτες, σύλλογοι και καταστηματάρχες, σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης, με καλλιτεχνικό και αθλητικό περιεχόμενο, ενώ δε θα λείψουν τα κεράσματα με γεύσεις της Μεσσηνίας.
Οι 20 εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν ιδιώτες, έχουν ως εξής:
Πεζόδρομος Αμφείας – Ιστορικό Κέντρο, 20:00, Street party με DJ & Happenings. Πεζόδρομος Ιατροπούλου, 20:00, Ζωντανή Μουσική Jazz – Soul – Funky – 23:00, Mουσική DJ & Happenings. Σιδηροδρομικού Σταθμού & Αντωνοπούλου, 21:00, Karaoke Party & Mουσική DJ. Αριστομένους & Κολοκοτρώνη, 21:30, Αθλητικές Επιδείξεις Τραμπολίνο από το Σύλλογο «Άθλος». Βασ. Σοφίας & Αριστομένους, 21:30, Mουσική DJ & «Μαλλί της γριάς». Γερμανού & πλ. 23ης Μαρτίου, 22:00, Latin Party “Vive Bailando”. Φραντζή 20:00, Mουσική DJ και κεράσματα. Αναγνωσταρά & Χρ. Κουμάντου, 21:00, Mουσική DJ και κεράσματα. Τέρμα Ιατροπούλου – Κεντρική Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου (νότιο σιντριβάνι), 20:00, Αθλητικές δραστηριότητες Βόλεϊ – Στίβου – Μπάσκετ από τους Συλλόγους “Ακρίτας” & “Καλαμάτα BC”. Αριστομένους 16 & Κολοκοτρώνη, 21:00, Δραστηριότητες για παιδιά. Πεζόδρομος Μπενάκη – Ιστορικό Κέντρο, 21:00, Έντεχνη Ζωντανή Mουσική. Βασ. Όλγας & Αριστοδήμου, 21:00, Μουσική DJ & Kεράσματα. Βαλαωρίτου & Ανδρέα Σκιά, 21:00, Μουσική DJ & Happenings. Αριστομένους & Νικηταρά, 21:00, Δραστηριότητες – παιχνίδια για νέους. Νικηταρά – Αβίας & Αναγνωσταρά, 21:00, Ζωντανή Mουσική – Παραδοσιακά Κεράσματα. Κολοκοτρώνη & Αναγνωσταρά, 21:00, Μουσική DJ – Επίδειξη μόδας νυφικών. Πλ. 23ης Μαρτίου, 21:00, Ζωγραφική για Παιδιά. Στοά Αριστομένους 65 (έναντι παλαιάς Αστυνομίας), Μουσική & Κεράσματα. Αναγνωσταρά & πλ. 23ης Μαρτίου, 21:00, Μουσική, Χορός, Κεράσματα “Just Dance”. Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, 21:00, στο βόρειο σιντριβάνι η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα προσφέρει ζυμαρικά μαγειρεμένα με παραδοσιακή συντα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Καλαμάτας, σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης θα απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων.
Θα ισχύσουν, λοιπόν, οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
Κροντήρη, Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλέως Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους, Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδηροδρομικού Σταθμού, Ανδρέα Σκιά από Βασιλέως Γεωργίου έως Βαλαωρίτου, Αναγνωσταρά, 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου), Υπαπαντής από Μητροπολίτου Μελετίου έως Σταδίου, Νέδοντος από 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη, Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων στις οδούς: Ανδρέα Σκιά από Βασιλίσσης Σοφίας έως Βασιλίσσης Όλγας, Σταδίου από Φαρών έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου), Ασκληπιού από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Γεωργίου, Βασιλίσσης Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους, Αριστοδήμου από Π. Καίσαρη έως Βασιλέως Γεωργίου, Αριστοδήμου από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Γεωργίου, Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους, Στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, 23ης Μαρτίου, Αναγνωσταρά και Βασιλέως Γεωργίου, Στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά.
Η απόφαση αυτή ισχύει από τις 20:00 της 27-08-2016, ημέρα Σάββατο έως την 05:00΄ ώρα της 28-08-2016, ημέρα Κυριακή, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης (ΕΛ.ΑΣ – Π.Υ & ΕΚΑΒ).

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα λειτουργήσουν τρία μεγάλα πάρκινγκ χωρίς χρέωση, στη δυτική πλευρά της πόλης, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, στο κατάστημα Metro και στο κατάστημα Lidl, όλα με πρόσβαση στη Νέα Είσοδο. Από τα πάρκινγκ αυτά, το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα μεταφέρει το κοινό δωρεάν στο κέντρο της πόλης, με δρομολόγια ανά μισή ώρα με επιστροφή, από τις 20.00 του Σαββάτου έως τις 03.00 της Κυριακής, προς και από το κέντρο της πόλης (Δημαρχείο, οδός Αρτέμιδος)”.

.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χιλιάδες άνθρωποι πίνουν νερό – λάσπη και ο δήμος δεν …ξέρει τίποτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναζητείται σωτηρία στη δικαιοσύνη για τη χωματερή της Πύλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλοπή 2 τόνων ελαιολάδου από αγροτικό συνεταιρισμό της Μεσσηνίας: Σύλληψη ενός ανήλικου – Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Την αφαίρεση δύο τόνων ελαιολάδου από αγροτικό συνεταιρισμό της Μεσσηνίας, «αποκαλύπτει» ανακοίνωση της Αστυνομίας, σχετικά με