Απατεώνες από την Καλαμάτα εξαπατούσαν πολίτες σε όλη την Ελλάδα

Στο πλαίσιο ερευνών της αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο μελών συμμορίας, η οποία ενέχεται στην διάπραξη απατών, σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 45 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και για παράβαση της νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες που είχαν καταχωρήσει αγγελίες σε εφημερίδες, περιοδικά ή στο διαδίκτυο, για την πώληση αντικειμένων μεγάλης αξίας, όπως αυτοκίνητα μοτοσυκλέτες, μηχανές σκαφών κ.α. και με το πρόσχημα της αγοράς, τους αποσπούσαν τα αντικείμενα, αφού πρώτα τους απέστελλαν πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων των συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών, πείθοντάς τους έτσι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 24.6.2016 έως την 6.7.2016, είχαν διαπράξει δεκαεννέα περιπτώσεις αποπειρών απάτης και τρεις περιπτώσεις απατών, αποσπώντας αντικείμενα συνολικής αξίας 4.450 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στην Καλαμάτα (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και νέα αυτοψία στη χωματερή του δήμου Πύλου – Νέστορος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΤΕΜΕΣ «ψηφίζει» Μεσσηνία: Νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα – Δεσμευτικό ενδιαφέρον για τη μαρίνα της Πύλου – Επιμένουν οι πληροφορίες για το αεροδρόμιο Καλαμάτας  

Ένα ακόμη βήμα για τη νέα επένδυση της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στη Μεσσηνία στην περιοχή της Βελίκας γίνεται τώρα μετά